Submenu

Talkshow Innovatie in onze regio: de RES in praktijk

12-11-2020 140 keer bekeken 0 reacties

Begin

02-12-2020 om 19:30

Einde

02-12-2020 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Talkshow – uitzending via live verbinding Woensdag 2 december 2020 19.30-21.00 uur Innovatie in onze regio: de RES in de praktijk Georganiseerd door Metropoolregio Eindhoven

 

 Wonen in een klimaatneutraal huis? Een motor laten draaien op ijzer zonder CO2-uitstoot? Zeven keer meer energie opwekken door de combinatie van wind- en zonne-energie? Het klinkt als toekomstmuziek, maar niets is minder waar. In de Metropoolregio Eindhoven barst het van het vernuft. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken samen aan slimme innovaties voor een duurzame leefomgeving. Daarmee wordt de praktijk van de regionale energiestrategie (RES) steeds zichtbaarder. 

Momenteel werken 21 gemeenten, provincie, waterschappen, Enexis, bedrijven, stakeholders en inwoners aan een strategie om in de regio meer energie te besparen en elektriciteit duurzaam op te wekken. Naast de komst van bijvoorbeeld zonnevelden en windmolens, zijn innovaties onmisbaar. 

Welke innovaties zijn er al en geven een beeld over de toekomst van de RES? Die vraag staat centraal op woensdagavond 2 december tijdens een online-talkshow. Aan tafel zijn experts, ondernemers en wetenschappers te gast die betrokken zijn bij succesvolle innovaties in onze regio, zoals onder meer Martijn de Kort van Brainport Smart City, Philip de Goey van TU/Eindhoven en Harold van de Ven, partner bij NB Architecten. 

U bent van harte welkom! Wilt u de talkshow volgen? Meldt u zich dan aan via deze email-link: energie@metropoolregioeindhoven.nl, dan ontvangt u vooraf tijdig de link naar de uitzending. 

Meer informatie over de regionale energiestrategie: www.energieregiomre.nl. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen