Submenu

Webinar - Toepassingen en prestaties van bodemenergie in de praktijk

19-11-2020 102 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-12-2020 om 13:00

Einde

03-12-2020 om 15:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wat kunt u leren van de toepassingen en de prestaties van bestaande WKO’s in de provincie Noord-Brabant. En hoe kunnen inwoners van een gemeente andere mensen enthousiast maken om zelf de verduurzaming een impuls te geven? Het zijn twee van de onderwerpen die op 3 december aan de orde komen tijdens het webinar dat het Gebruikersplatform Bodemenergie samen met de provincie Noord-Brabant organiseert.

Programma

Het online event wordt geopend en ingeleid door dagvoorzitter Henk van Zoelen voormalig relatiemanager leefomgeving Rijkswaterstaat en hoofd afdeling Grondwater Provincie Noord-Brabant. Direct na hem zal Eric de Bie, de verantwoordelijke gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant de kijker welkom heten en hen een korte inleiding geven over hoe zijn provincie de energietransitie oppakt.

Na deze introducties start Bob Bloemers van Duurzaam Opgewekt. Duurzaam Opgewekt is eigenaar bodemenergiesystemen in ’s-Hertogenbosch en leverancier van duurzame warmte en koude in die stad. Hij neemt u mee naar het verleden, het heden en het toekomst van het WKOsysteem van de wijk Paleiskwartier-Noord in ’s-Hertogenbosch.

Na zijn presentatie is het de beurt aan Niek Willemsen van het Traais Energie Collectief. Hij vertegenwoordigt inwoners uit Terheijden die zelf het heft in handen namen door duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Hij geeft daarvoor een toelichting op de rol van bodemenergie bij deze energietransitie in Terheijden en gaat in op het communicatieproces met de burgers.

De laatste presentatie verzorgt Ronald Roosjen, adviseur bij Deltares. Hij gaat in op de ervaringen bij diverse aquathermie-projecten. Met welke schaalgrootte is aquathermie zinvol en wat zijn de mogelijkheden in de provincie Noord-Brabant? Het zijn enkele van de vragen die aan bod komen, evenals de kosten en lessen die uit eerder projecten te trekken zijn.

Aanmelden

Na elke presentatie is er ruime mogelijkheid voor de deelnemers aan het webinar om vragen te stellen via de chatfunctie. De sprekers zullen dan ‘live’ de vragen proberen te beantwoorden. Wilt u het webinar bijwonen, meld u zich dan tijdig aan via het aanmeldformulier. Na aanmelding krijgt u een bevestiging en link voor deelname toegestuurd.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen