Submenu

Webinar - Bodemenergie in de praktijk; resultaten en ervaringen

19-11-2020 116 keer bekeken 0 reacties

Begin

26-11-2020 om 13:00

Einde

26-11-2020 om 15:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Om bodemenergie in onze warmtetransitie op een goede manier te integreren, is het belangrijk om de ervaringen van anderen te kennen. Met die insteek organiseren het Gebruikersplatform Bodemenergie en de gemeente Utrecht op donderdag 26 november een webinar. Dit online event maakt onderdeel uit van meerdere activiteiten tijdens de Maand van de Duurzaamheid.

Programma

Het webinar staat onder leiding van dagvoorzitter Henk van Zoelen, voormalig relatiemanager bij Rijkswaterstaat en hoofd van de afdeling Grondwater in de Provincie Noord-Brabant. Na een korte introductie geeft hij het woord aan Heidi Neomagus, hoofdinspecteur Milieu bij de gemeente Utrecht. Zij vertelt onder meer hoe de gemeente Utrecht ondernemers helpt die met de energietransitie aan de slag willen. De gemeente heeft daarvoor hulpmiddelen beschikbaar, zoals een strippenkaart voor advies over een haalbaarheidsonderzoek of juist over optimalisatie in de gebruiksfase. Maar de gemeente moet ook rekening houden met zaken als bescherming van drinkwater. Ook dit onderwerp zal in de presentatie aandacht krijgen.

Het eerste voorbeeld van de middag komt van Adri Meijdam, specialist verantwoord ondernemen bij verzekeraar a.s.r. Hij licht toe hoe a.s.r. haar hoofdkantoor in de afgelopen jaren volledig heeft verduurzaamd en hoe bodemenergie daarin een cruciale rol vervult. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor een dashboard, waarvan Meijdam de werking tijdens deze middag zal uitleggen.

De tweede lezing komt van Ivo Everts van ATES Control die de resultaten en ervaringen van 3 jaar WKO-scan uit de doeken doet. Als deze scan iets aan het licht brengt, dan zijn dat wel de kritische succesfactoren bij het toepassen van open bodemenergiesystemen. Inmiddels zijn er meer dan 20 analyses met de WKO-scan uitgevoerd en daaruit zijn heel wat lessen en verbeteradviezen naar voren gekomen. Het is belangrijk om die kennis te hebben én te gebruiken bij de realisatie van WKOsystemen.

Derde en laatste ervaringsspecialist is Björn Kouwenhoven, senior adviseur bij NS-Stations. Hij zal onder meer vertellen dat iedereen een Bodemenergiesysteem perfect kan aansturen op duurzame én financiële resultaten. Voor de financiële modellen die NS Stations hanteert zijn twee aspecten cruciaal: bemeteren en monitoren. Heb je die onderdelen goed ingericht dan kun je met een klimaatinstallatie op basis van bodemenergie echt geld verdienen.

Aanmelden

Na elke presentatie is er ruime mogelijkheid voor de deelnemers aan het webinar om vragen te stellen via de chatfunctie. De sprekers zullen dan ‘live’ de vragen proberen te beantwoorden. Wilt u het webinar bijwonen, meld u dan tijdig aan via onze website. Na aanmelding krijgt u een bevestiging en link voor deelname toegestuurd.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen