Submenu

Brabant op de Schop #10: Energietransitie & klimaatdoelstellingen

25-11-2020 80 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-12-2020 om 15:30

Einde

01-12-2020 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dinsdag 1 december via livestream met Vincent Snels, Willem van de Ven en Joost Nijssen.

Blijft Brabant onder de 1.5°C? Er wordt in onze provincie al hard gewerkt aan oplossingen om aan de ambities van het Parijse Klimaatakkoord te voldoen. Kunnen wij de klimaatdoelstellingen verbinden met de energietransitie? Vanuit het Sustainable Energy Farming programma trekken wij drie belangrijke lessen voor de aanpak van deze urgente en complexe vraagstukken: 

(1)  denk in lokale oplossingen;
(2)  organisaties doen ertoe;
(3)  maak gebruik van nieuwe instrumenten.

In aflevering 10 van 'Brabant op de Schop' gaan we net als in aflevering 9 in op deze lessen aan de hand van lokale projecten. Het Klimaatplein uit Heusden staat hierin centraal. Dit platform, dat is opgericht door bewoners uit Heusden, zet zich in voor diverse projecten om de klimaatimpact van de energievoorziening te verlagen. Aan het woord:

  • Vincent Snels, de initiatiefnemer, over de persoonlijke beweegredenen om het Klimaatplein op te richten;
  • Willem van de Ven, de ambtelijke mogelijk-maker over de rol die de gemeente kan spelen bij gemeenschapsinitiatieven;
  • Joost Nijssen, de betrokken bewoner, over uitdagingen bij het realiseren van een gemeenschapsinitiatief.

Benieuwd geworden? Schakel dan op 1 december in voor weer een dynamische aflevering. 

Aanmelden

Aanmeldformulier voor livestream

Meer informatie over 'Brabant op de Schop'

'Brabant op de Schop' is de follow-up van het provinciale programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestream. En we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water & Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod. De livestreamreeks, die op 2 juni van start ging, bestaat uit 15 afleveringen die om de 2 weken plaatsvinden.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen