Submenu

Informatiesessie 'Meer inzicht in zon op daken door Zonnedakje'

03-12-2020 112 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-12-2020 om 09:00

Einde

08-12-2020 om 10:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ontwikkeling van zon in beeld

De provincie Overijssel heeft duidelijke ambities voor verduurzaming: een energieneutraal Overijssel in 2050. Investeren in zon op bedrijfsdaken verdient zich terug. Met deze 100% groene energiebron produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld. Om goed inzicht te krijgen hoe de ontwikkeling van zon eruit ziet kan binnenkort gebruik worden gemaakt van een nieuwe tool ‘Zonnedakje’, die eind 2020 opgeleverd wordt.

Informatiesessie 8 december

Om een actueel beeld te kunnen schetsen hoe de ontwikkeling van zon eruit ziet, kan binnenkort gebruik worden gemaakt van een nieuwe tool ‘Zonnedakje’, die eind 2020 opgeleverd wordt en gratis ter beschikking wordt gesteld aan alle gemeenten, corporaties en bedrijventerreinen in Overijssel.

Om goed inzicht te krijgen waar al zon op daken ligt en welke gebieden nog mogelijkheden bieden worden luchtfoto’s gemaakt. Met het gebruik van luchtfoto’s kan er goed worden gemonitord hoe de ontwikkeling van zonne-energie er (jaarlijks) uitziet kan met actuelere data de ontwikkeling van zon worden gemonitord. Daarnaast geeft de tool een beeld van de potentie of geschiktheid van een dak.

Tot nu toe werd er monitoring uitgevoerd met informatie van het CBS en de Klimaatmonitor. Deze data zijn echter minder actueel dan de data die nu beschikbaar komt. Door vaker een opname te maken kan zonnedakje de actuele realisatie van zon op daken weergeven. Met deze eigenschap is het eenvoudig te bepalen of stimuleringsmaatregelen voor zon op daken daadwerkelijk helpen in de versnelling van zon op daken.

Op 8 december, van 09:00 tot 10:00 uur, organiseert Nieuwe Energie Overijssel een eerste informatiesessie voor gemeenten, corporaties en bedrijven over de mogelijkheden van deze tool.

Meld je hier aan voor de bijeenkomst

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen