Submenu

Brabant op de Schop in 2021: recepten tegen verdere klimaatontwrichting (#11)

10-12-2020 73 keer bekeken 0 reacties

Begin

15-12-2020 om 15:30

Einde

15-12-2020 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Wat kunnen organisaties doen om hun CO2 uitstoot terug te dringen? Een uiterst urgente uitdaging die ons allen aangaat! We moeten er samen voor zorgen dat de temperatuurstijging in 2050 onder de 2⁰C blijft (afspraak Parijs akkoord). Aan de slag dus!

Maar kennen organisaties de feiten?

  • hoeveel CO2 stoten zij uit 
  • welke maatregelen moeten en kunnen zij nemen 
  • wat vraagt het aan investeringen en welke meekoppelkansen zijn er?  

Volgens De WaardenMakers is er geen behoefte aan innovatie: alle maatregelen zijn er al! Het gaat dus om meten, kiezen en vooral samen  doen! 

De WaardenMakers zijn gestart met het verzamelen en uitwerken van de maatregelen die je direct kunt nemen. Wij maken daarbij gebruik van informatie die verzameld is door het project Drawdown (zie www.drawdown.org). In 2021 gaan wij onderzoeken wat organisaties in Brabant al weten en hoe wij met hen kunnen samenwerken om stappen te zetten. In deze uitzending van Brabant op de schop geven wij een blik in de keuken van de klimaatacties van De WaardenMakers. We informeren, inspireren en werken aan praktische recepten voor 2021. 

Meld je hier aan via het aanmeldformulier

'Brabant op de Schop' is de follow-up van het provinciale programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Veel programmaonderdelen van het congres komen terug in de livestream. En we hebben er een aantal tot de verbeelding sprekende onderdelen aan toegevoegd. De Brabantse Donut, Ruimte voor de Natuur, De potentie van het warmtenet met lage temperaturen, de Kracht van Water & Circulair Bouwen komen in ieder geval aan bod. De livestreamreeks, die op 2 juni van start ging, bestaat uit 15 afleveringen die om de 2 weken plaatsvinden.

Met deze uitzending sluiten wij 2020 af om in februari weer door te gaan met Brabant op de Schop. Namens ons allen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Blijf gezond! 

Team De WaardenMakers 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen