Submenu

Brabant op de Schop #11: Waarmee kunnen wij melkveebedrijven helpen?

22-01-2021 29 keer bekeken 0 reacties

Begin

26-01-2021 om 15:30

Einde

26-01-2021 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Koeien leveren topprestaties met een productie van gemiddeld 8000 liter melk per jaar. Om dit te presteren, eten ze veel krachtvoer en schijten ze mest waarin zich ammoniak (NH3) vormt. De stikstof in de ammoniak tast onder meer de kwaliteit van onze natuur aan. En dan na 4 tot 6 jaar hard werken gaan de koeien richting het slachthuis. 

Voor alle prestaties van boeren en koeien verdiende een melkveehouder in 2019 gemiddeld € 31.000. Kan dit anders? Meer inkomen voor de melkveehouders? Een gezonder en langer leven voor de koeien? Minder tot geen uitstoot van ammoniak? 

Peter Hendriks van Agrisuits werkt al een aantal jaren samen met wetenschappers en experts uit de praktijk aan een totaaloplossing. In deze aflevering van 'Brabant op de Schop' geeft hij zijn visie en resultaatgerichte vindingen weer die de problemen bij de wortel aanpakken.  

Kijk en laat je verrassen door de kracht van zijn vernieuwende ideeën. Meld je hier aan via het aanmeldformulier.

'Brabant op de Schop' is een livestreamreeks van 15 afleveringen als follow-up van het programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Het motto ‘door met de duurzame transitie’.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen