Submenu

Brabant op de Schop #12: De bodem wordt vergeten!

04-02-2021 52 keer bekeken 0 reacties

Begin

09-02-2021 om 15:30

Einde

09-02-2021 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Onze bodem speelt een cruciale rol bij de voedselvoorziening. Je zou denken dat wij, gezien het belang, er uiterst zorgvuldig mee omgaan. Vooral erosie put gronden uit en heeft vele beschavingen doen vallen. Hoe kan het dat miljoenen ha. landbouwgrond verloren dreigt te gaan?
Wij analyseren het werk van Prof. David Montgomery die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de oorzaken, de belemmeringen en de mogelijke oplossingen. Wat kunnen wij in Nederland van zijn denken en voorstellen leren?

In de bovenste laag van onze bodem zit de helft van alle biomassa op aarde en ook dat staat onder druk. In deze aflevering van Brabant op de schop gaan we voor een pittig gesprek over een gezonde bodem in onze tuinen, landbouwgronden en natuurterreinen. Voor het verhogen van de biodiversiteit en de bijdrage die het kan leveren aan de aanpak van de klimaatcrisis.  

Meld je hier aan via het aanmeldformulier

'Brabant op de Schop' is een livestreamreeks van 15 afleveringen als follow-up van het programma Sustainable Energy Farming (SEF). Hierin gaan we met gedegen analyses, origineel denken en inspirerende verhalen op zoek naar oplossingen die meerdere problemen gelijktijdig aanpakken. Het motto ‘door met de duurzame transitie’.

We nodigen je van harte uit om bij dit event aanwezig te zijn!

Team De WaardenMakers

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen