Submenu

Kennissessie ETW (nr. 3): Uitvoeringsstrategie Warmtetransitie

10-03-2021 152 keer bekeken 0 reacties

Begin

25-03-2021 om 09:30

Einde

25-03-2021 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 25, 30 en 31 maart 2021 organiseert het Expertiseteam Warmte drie keer de kennissessie over de gemeentelijke uitvoeringsstrategie voor de warmtetransitie. Wat is er nodig om de Transitievisie Warmte van papier naar praktijk te brengen? En hoe zet je een eerste stap in de uitvoering?

Dit jaar worden in Brabant 62 transitievisies warmte op papier vastgesteld. Met daarin welke duurzame warmtevoorziening het meest waarschijnlijk is voor welke wijken. Wij – het Brabantse Expertiseteam Warmte - bespreken graag met de transitievisieverantwoordelijken van de gemeenten wat er nodig is om deze visies van papier naar praktijk te brengen en een eerste stap te zetten in de uitvoering. Het Expertiseteam Warmte organiseert daarom een kennissessie over de gemeentelijke uitvoeringsstrategie voor de warmtetransitie. Je kan deze kennissessie op drie data volgen, namelijk op 25, 30 of 31 maart 2021. 

De sessie is bedoeld om op hoofdlijnen te bespreken wat er nodig is om uitvoering te geven aan de warmtetransitie. Die hoofdlijnen leggen de basis voor vervolgtrajecten en te ontwikkelen instrumentarium op specifieke onderdelen, zoals het opstellen van Wijkuitvoeringsplannen, het faciliteren van een ontzorgingsaanbod voor particulieren, slim omgaan met flora- en faunaregelgeving, samenwerkingsmodellen met stakeholders, etc. We geven antwoord op vragen als ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘Waar moet ik allemaal aan denken?’ en ‘Wie moet ik betrekken?’. We starten met het bespreken van uitgangspunten voor het bepalen van de volgorde der wijken. Daarna kijken we naar de uitvoeringsstrategie voor wijken, voor de individuele overstappers en voor bedrijventerreinen. 

We geven de kennissessie drie keer en je kunt inschrijven op de datum en tijd die jou het best past. We streven ernaar minder dan de helft van de tijd te ‘zenden’ en het grootste deel van de tijd jou en jouw collega’s aan het woord te laten. Uiteraard vinden deze sessies online plaats.

De sessie is bedoeld voor transitievisiewarmte-verantwoordelijken binnen gemeentes. 

Wil je graag deelnemen, stuur dan een mailtje naar JZonneveld@brabant.nl om aan te geven op welke datum je deel wilt nemen. Vervolgens ontvang je voor die sessie een uitnodiging per mail. De data zijn:

  • Donderdag 25 maart, van 9.30u – 11.30u
  • Dinsdag 30 maart, van 15.00u – 17.00u
  • Woensdag 31 maart, van 9.00u – 11.00u

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen