Submenu

Kennissessie ETW (nr. 4): Collectieve Warmteoplossingen

10-03-2021 140 keer bekeken 0 reacties

Begin

14-04-2021 om 13:00

Einde

14-04-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 14 april 2021 in de middag organiseert het Expertiseteam Warmte voor de vierde keer een kennissessie. Dit keer zal het over de collectieve warmteoplossingen gaan.

Dit jaar worden in Brabant 62 transitievisies warmte op papier vastgesteld. Met daarin welke duurzame warmtevoorziening het meest waarschijnlijk is voor welke wijken. Wij – het Brabantse Expertiseteam Warmte - bespreken graag met jou wat er nodig is om deze visies van papier naar praktijk te brengen en hoe een potentiële warmtebron daadwerkelijk ontsloten kan worden richting afnemers.

Op 14 april 2021 in de middag organiseert het Expertiseteam Warmte daarom een kennissessie over de collectieve warmteoplossingen. Dit is de vierde kennissessie van het Expertiseteam Warmte. 

De sessie is bedoeld om op hoofdlijnen te bespreken wat er nodig is om de warmtebronnen die in de TVW geïdentificeerd zijn te kunnen exploiteren in een warmtebedrijf en wat de juridische ontwikkelingen zijn om de regierol van de gemeente te ondersteunen.

In deze kennissessie zal je leren wat de verschillende stappen zijn om een warmtebron te ontsluiten en een warmtenet aan te sluiten bij eindafnemers (van idee naar exploitatie).

Er zal verder ingezoomd worden op de concrete realisatie van restwarmte projecten, en er zal een update gegeven worden over de potentie van ondiepe geothermie in de provincie, inclusief een update van de nieuwe Mijnbouwwet. Tenslotte zal de belangrijkste ontwikkelingen van de Wet Collectieve Warmtevoorziening rondom de rol van de gemeente en het proces om een warmtebedrijf aan te wijzen behandeld worden. Het Expertise Team Warmte van de Provincie organiseert deze sessie samen met AKD, Greenvis, Enpuls, Kelvin, RVO en Fakton.

Tijdens de sessie zullen een aantal concrete voorbeelden van gerealiseerde projecten gedeeld worden en zal er ruimte voor vragen zijn.

De sessie is gepland van 13 tot 16u en bedoeld voor transitievisiewarmte-verantwoordelijken binnen gemeentes. Als je erbij wilt zijn, meld je dan aan via DPeyron@brabant.nl. 

Je ontvangt dan een uitnodiging naar de online sessie.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen