Submenu

Webinar 'Het toepassen van Natuurlijke Koudemiddelen in Warmtepompen'

14-04-2021 138 keer bekeken 0 reacties

Begin

05-05-2021 om 15:00

Einde

05-05-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De koudemiddelkeuze is een cruciale factor bij het ontwerp van een warmtepomp. De keuze is eenmalig voor de hele levensduur van de warmtepomp en bepaalt de componentkeuze en het detailontwerp. Synthetische koudemiddelen met een significant broeikaseffect worden binnen de EU langzaam uitgefaseerd en er zijn nog veel onzekerheden over de nieuwste generatie synthetische koudemiddelen. Voor alle warmtepomptoepassingen zijn er geschikte natuurlijke koudemiddelen beschikbaar, met verwaarloosbaar effect op het milieu, vergelijkbare of betere prestaties en acceptabele, stabiele kosten.

Maar wat zijn de specifieke kenmerken en toepassingsmogelijkheden van natuurlijke koudemiddelen voor warmtepompen? Wat is het effect op het energetisch rendement van warmtepompen als een natuurlijk koudemiddel wordt toegepast in plaats van een synthetisch koudemiddelen? Welke wet- en regelgeving is van toepassing bij het implementeren van natuurlijk koudemiddelen?

Tijdens dit webinar geven wij antwoord op deze vragen en presenteren wij het rapport “Een onderzoek naar natuurlijke koudemiddelen in warmtepompen en de toepassing ervan”. Het onderzoeksrapport, en met name de bijlagen, dienen als naslagwerk ter ondersteuning van beleidsmakers, fabrikanten, adviseurs, ontwerpers en installateurs bij de keuzeoverwegingen voor het toe te passen koudemiddel in een warmtepomp.

Programma 

Dit evenement zal online plaatsvinden. Na de aftrap zal het rapport gepresenteerd worden. Aan het einde van de sessie is er ruimte om vragen te beantwoorden:

Meld je hier aan voor het webinar.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen