Submenu

Kennissessie ETW (nr. 5): Hoe organiseer je als gemeente de warmtetransitie?

28-04-2021 112 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-06-2021 om 13:00

Einde

03-06-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoe organiseer je als gemeente de warmtetransitie? Hoe zorg je voor integraal beleid en hoe neem je als warmte-expert collega's mee om samen kansen te benutten in de uitvoering? Welke menskracht en middelen zijn er nodig en hoe en waar neem ik regie?

Deze vijfde kennissessie van het Expertiseteam Warmte (ETW) is niet alleen bedoeld voor jullie, als warmte-experts, maar ook voor jullie collega's. De sessie wordt speciaal ingericht om samen met collega’s van bijvoorbeeld omgevingsvisie en bodem, klimaatadaptatie, gebiedsontwikkeling en je teammanager of afdelingshoofd te volgen. Met drie inhoudelijke blokken neemt een aantal sprekers met praktijkervaring jullie mee in hun verhaal. Je kan veel hands on tips verwachten en er is tijd om jullie vragen interactief te beantwoorden.

 • Blok 1 - Beleid wat meebeweegt met de warmtetransitie: Omgevingsvisie en bodembeleid
  Welke beleidsvelden zijn relevant om warmtebeleid mee gelijk te schakelen, waar liggen kansen en welke knelpunten moet je in beleid tackelen? En vice versa: Hoe sluit je met de uitvoering van de TVW aan op bestaand beleid?
  Met medewerking van NP RES, KLP en Warming Up.
   
 • Blok 2 - Integrale aanpak in de uitvoering
  Als je in een wijk of gebied een warmteproject start, hoe combineer je dan meerdere beleidsprioriteiten? Welke afwegingen maak je en hoe landen die prioriteiten in een wijkaanpak? Hoe zorg ik voor goede keuzes bij nieuwbouwprojecten, zodat bronnen optimaal worden benut en bestaande bouw mee kan liften? Wat betekent dit voor de gemeente en wat heeft de markt nodig om voor ‘de beste optie’ te kunnen gaan? Welke keuzes kun je maken en hoe stuur je daarop als gemeente?
  Met medewerking van de gemeente Eindhoven en de BOM
   
 • Blok 3 - Mensen, middelen, instrumenten en programma
  Hoe organiseer je mensen en middelen rondom warmteprojecten? Hoeveel capaciteit is nodig en wat vraagt de warmtetransitie voor kennis en kunde van medewerkers en van samenwerking binnen de organisatie? Hoe stuur je gedurende de rit op je doelen en wat betekent dat voor je menskracht? De meeste gemeenten hebben op dit moment beperkt budget, waar kun je als organisatie nu al op voorsorteren?
  Met medewerking van Ministerie van BZK en gemeente Tilburg  

Inschrijven

Meld je vandaag al aan en ontvang het gedetailleerde programma later.
Inschrijven is kosteloos en kan via deze link.

Contact

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Wilma van de Poll via Wvdpoll@brabant.nl

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen