Submenu

Inspiratiesessie - Onze wind wordt digitaal aangevallen: So what?

17-05-2021 81 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-06-2021 om 15:30

Einde

03-06-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoe groter het aandeel van windmolens in de energiemix wordt, hoe interessanter de infrastructuur voor cyberaanvallen. In deze inspiratiesessie wil Topsector Energie Digitalisering in samenwerking met TKI Wind op Zee in gesprek met de verschillende actoren in de windenergiesector. Het doel is om een beeld te krijgen van de mogelijkheden en de belemmeringen als het aankomt op cybersecurity van windenergie in de praktijk van nu en morgen. Tafelgasten Ronald Prins en Michel Rademaker schuiven aan om hun expertise en kennis te delen. Met de inzichten van de inspiratiesessie gaat Topsector Energie aan de slag met de programmering voor de komende jaren.
 

Waarom houden we deze sessie?

Cyberaanvallen op de windmoleninfrastructuur kunnen verstrekkende gevolgen hebben, van korte stroomonderbrekingen tot fysieke schade. Met de groei van windenergie, neemt ook de druk op de veiligheid en betrouwbaarheid van het energienetwerk toe. Daarom is het belangrijk om de windenergie-infrastructuur te beschermen tegen cyberaanvallen.

Over welke bedreigingen gaat het precies? Hoe beschermen we deze vitale infrastructuur? En hoe zijn we als sector transparant over de genomen maatregelen, zonder het eigen concurrentievoordeel te verliezen?

Topsector Energie Digitalisering gaat met jou en andere experts in gesprek over wat er nodig is om de windmolenparken voldoende te beschermen tegen cyberaanvallen. De inzichten die in deze en komende sessies worden opgedaan, worden gebruikt om een roadmap te ontwikkelen en de programmering van de Topsector Energie aan te scherpen voor de komende jaren.
 

Waarom wil je aanwezig zijn?

Doe nieuwe inzichten op en ga in gesprek met experts. De visie, inzichten en input van deze sessie worden integraal gebruikt om de programmering van de komende jaren van Topsector Energie Digitalisering vorm te geven. Dit is dus je kans om behoeften, zorgen en kansen te delen!
 

Wie zijn er al zeker bij?
  • Louk Faesen, Strategisch analist Cyber Policy
  • Ronald Prins, medeoprichter van Hunt & Hackett
  • Harold Veldkamp, directeur programma Digitalisering Topsector Energie 
  • Tjerk Suurenbroek, business development manager bij IRO
  • Bob Meijer, directeur TKI Wind op Zee
     
Aanmelden

Wil je aanwezig zijn tijdens de inspiratiesessie? Meld je dan hier aan.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen