Submenu

Webinar ‘Ervaringen en verbeterpunten bij warmte- en koudelevering aan appartementen’

21-05-2021 78 keer bekeken {0} reacties

Begin

09-06-2021 om 13:00

Einde

09-06-2021 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bij de verduurzaming van onze woonomgeving zullen we steeds vaker bodemenergie inzetten. Hoewel een groot aantal van deze systemen bij appartementencomplexen probleemloos functioneert, is dat niet overal het geval. Juist van de systemen die minder goed presteren, kunnen we veel leren. En dat is precies waar dit webinar zich op zal richten.

Programma

  • Opening en inleiding

    Dagvoorzitter Henk van Zoelen, voormalig relatiemanager leefomgeving Rijkswaterstaat en hoofd afdeling Grondwater Provincie Noord-Brabant, verzorgt een inleiding op elke presentatie.

  • Duo-interviews
    Met Pierre Sponselee, interim directeur bij woningbedrijf Velsen, en Richard van Meersbergen, manager strategie, beleid en organisatie bij Brabantwonen. Het interview gaat over de factoren die bepalend zijn voor een succesvol project. Wat zijn hun ervaringen tot nu toe en welke consequenties heeft de Warmtewet 2.0 op de afrekening. En waarom het essentieel is om bewoners vanaf het begin te betrekken.

  • Huren en verduurzamen: kosten en inspraak
    Door Elsa Waljaard, bewoner van appartementencomplex in Velsen. Samen met andere bewoners verenigde zij zich in de Stichting Betaalbaar Duurzaam Velsen. Zij deden dit om gezamenlijk sterk te staan bij het oplossen van problemen die zij ondervonden in hun relatie met de exploitant van het bodemenergiesysteem.

  • Levering van warmte door Warmtebedrijf Econic
    Door Maarten Woudstra en Ronald van Doorn van Warmtebedrijf Econic. Nadat Econic de warmtelevering in Velsen overnam, besloot zij in overleg met andere betrokkenen om de werking van het bodemenergiesysteem te onderzoeken. Hiervoor werd de WKO-scan van het Gebruikersplatform Bodemenergie uitgevoerd. In de presentatie komen hun ervaringen naar voren en bespreken zij de problematiek rondom de tarieven.

  • Optimalisatie van collectieve bodemenergiesystemen met hulp van de WKO-scan
    Door Ivo Everts van AtesControl. Hij presenteert de resultaten van de WKO-scan die hij op het bodemenergiesysteem in Velsen uitvoerde. Ook gaat hij in op de vervolgacties die mogelijk zijn en de besparingen die daarmee te realiseren zijn.

  • Goede mogelijkheden voor WKO-installaties in de gebouwde omgeving
    Door Wietse van der Zanden van Volantis. De toepassing van warmte- en koudeopslag in de bodem. WKO is wel degelijk een beproefd systeem in de bebouwde omgeving. Maar het is geen plug en play dus een zorgvuldig ontwerp, inregeling en beheer zijn essentieel. Wat zijn de ‘lessons learned’ en hoe zit het met WKO-systemen in de Warmtewet 2.0.

  • Conclusie en afsluiting door de dagvoorzitter

Aanmelden

Na elke presentatie is er ruim de gelegenheid voor deelnemers om vragen te stellen via de chatfunctie. De sprekers zullen dan ‘live’ de vragen proberen te beantwoorden. Wil je het webinar bijwonen? Meld je dan tijdig aan via het aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je een bevestiging en link voor deelname toegestuurd.

Voor wie?

Ben jij een professional die als eindgebruiker te maken heeft met of verantwoordelijk is voor bodemenergie en WKO-systemen? Dan is dit webinar zeker interessant voor jou!

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen