Submenu

Start opleiding Professional in de Warmtetransitie

05-10-2021 190 keer bekeken 0 reacties

Begin

20-01-2022 om 00:00

Einde

21-01-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Echt impact maken in de warmtetransitie? In de opleiding 'Professional in de warmtetransitie' geven we je overzicht in het complex samenhangende speelveld van de warmtetransitie en je leert omgaan met de snelle veranderingen die kenmerkend zijn voor deze transitie.

Inhoud

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor professionals in de warmtetransitie met één tot drie jaar ervaring die:

 • in korte tijd hun kennis op peil willen brengen
 • de samenhangende complexiteit beter willen begrijpen
 • begrijpen dat kennis snel verouderd en nieuwe vaardigheden willen leren
 • willen leren omgaan met verandering
 • opgedane inzichten direct willen toepassen in de beroepspraktijk

Een vaste docent begeleidt de groep en bewaakt je persoonlijke leerlijn vanaf je intakegesprek. Toonaangevende docenten en trainers verzorgen onderdelen van het opleidingsprogramma.

De opleiding duurt drie maanden, verdeeld over 15 dagdelen. Het programma bevat een combinatie van fysieke groepsbijeenkomsten, korte digitale sessies en je eigen voorbereiding met behulp van readers en opdrachten. Elke maand is er één fysieke bijeenkomst en twee korte digitale sessies.

Praktische informatie

Duur
De opleiding Professional in de warmtetransitie duurt drie maanden, verdeeld over 15 dagdelen. Elke maand is er één fysieke bijeenkomst en twee korte digitale sessies.

Niveau
Minimaal werk- en denkniveau HBO

Toelating
Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor professionals in de warmtetransitie met 1-3 jaar werkervaring. Een specifieke vooropleiding is niet vereist, de opleiding is toegankelijk voor professionals vanuit allerlei (opleidings)achtergronden.

Kosten
De opleiding “Professional in de warmtetransitie” kost 3.450,- euro (excl. btw). Daarvoor krijg je:

 • 15 dagdelen opleiding
 • 2 overnachtingen
 • Lunches en diner, waar aangegeven in het programma
 • Alle benodigde readers en instructievideo’s
 • Certificaat van deelname
 • Toegang tot kennisdatabank
 • Toegang tot alumni events

Afronding
De leergang wordt afgesloten met een individueel assessment gericht op de beroepspraktijk.

Literatuur
Deze opleiding maakt gebruik van literatuur die aansluit bij de zienswijze van de landelijke overheid, met de laatste inzichten uit de hoek van sociale innovatie en techniek. Elke opleiding heeft zijn eigen leeslijst, waarmee de deelnemers hun kennis vergroten. Deze literatuur wordt gebruikt voor zelfstudie en is onderwerp van bespreking tijdens de lesdagen.

Vervolg
De opleiding geeft toegang tot een groot aantal vervolgopleidingen. Zo is er voor ervaren professionals het expertprogramma en zijn er op kernonderwerpen in de warmtetransitie verdiepende cursussen te volgen. Het volledige opleidingsaanbod vind je op onze pagina Opleidingen.

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen