Submenu

In gesprek met de wetenschap - Hoe zorg je er voor dat het gedrag van mensen blijvend verandert?

02-09-2021 118 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-10-2021 om 09:30

Einde

01-10-2021 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Tijdens dit webinar geeft Gert Slob een helder perspectief op de mogelijkheden om gedrag van mensen te veranderen. Hij vertelt over de verschillen tussen snelle resultaten en blijvende verandering waarbij met kleine stapjes en de juiste aandacht mensen écht anders gaan handelen.

Eind 2021 wordt de Transitie Visie Warmte vastgesteld en daarna is het tijd om deze te vertalen naar wijkuitvoeringsplannen. Hiervoor is van alles in beeld gebracht; de technische mogelijkheden, de impact op de ruimte en logische koppelkansen met onderhoudsvraagstukken. Maar over de ‘mens’ in deze wijken weten we nog veel te weinig.

Vanuit het programma Sociale Innovatie Energietransitie (SIE) zijn de 7 succesfactoren voor een haalbare en betaalbare warmtetransitie gepresenteerd. Hierin wordt een oproep gedaan om uit te gaan van het belang van de inwoner en worden de succesfactoren gekoppeld aan lessen uit de gedragspsychologie. We merken alleen dat dit nog onvoldoende handvatten geeft om hier nu echt mee aan de slag te gaan. “We weten nu dat het anders moet, maar hoe dan?” Daarom hebben we Gert Slob, gedragspsycholoog, gevraagd om samen met jullie een slag dieper te gaan.

Is gedrag van mensen blijvend te veranderen? Tijdens dit webinar geeft Gert een helder perspectief op de mogelijkheden om gedrag van mensen te veranderen. Hij vertelt over de verschillen tussen snelle resultaten en blijvende verandering waarbij met kleine stapjes en de juiste aandacht mensen écht anders gaan handelen.

Wij nodigen jullie uit om aan dit gesprek deel te nemen

Na de presentatie van Gert is er alle ruimte om vragen te stellen. Laat even weten of je mee doet aan dit gesprek door je aan te melden via info@buro-joris.nl. Ook wanneer je nu al vragen hebt kun je deze alvast doorsturen.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen