Submenu

Training 'Introductie in de energietransitie voor opbouwwerkers'

06-09-2021 33 keer bekeken 2 reacties

Begin

07-10-2021 om 14:30

Einde

07-10-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Versterk je rol als sociaal werker in de energietransitie. De energietransitie lijkt vooral over geld en techniek te gaan. Terwijl het juist een sociale opgave is. De aandacht voor de sociale kant van de energietransitie groeit snel. Als opbouwwerker speel jij een hele mooie rol.

Wil jij de sociale schakel in de energietransitie zijn? Dan moet je er natuurlijk wel voldoende vanaf weten. Daar is deze training voor. In vier bijeenkomsten brengen we je op de hoogte van alles wat je als opbouwwerker moet weten over de energietransitie. Je leert hoe je het grote klimaatplaatje vertaalt naar de wijk en natuurlijk duiken we ook even de techniek in. Maar deze training gaat vooral over jou. We kijken naar wat jij nodig hebt om de sociale schakel te zijn. Welke kennis en kwaliteiten handig zijn, hoe je aan tafel komt bij gemeenten en woningcorporaties en hoe je ‘gewone’ mensen enthousiast krijgt voor de energietransitie.

Deze training Introductie in de energietransitie wordt verzorgd door experts die heel goed begrijpen welke rol jij als opbouwwerker kunt spelen. Geen saaie techneuten, maar mensen die opbouwwerkers een warm hart toedragen. We maken de training lekker actief. Aan de hand van praktijkvoorbeelden ga je steeds beter snappen hoe de hazen lopen. En natuurlijk is er genoeg ruimte om jouw eigen casus in te brengen.

Meld je aan en versterk je rol als sociale schakel in de energietransitie!
Deze training Introductie in de energietransitie is bedoeld voor sociaal werkers, opbouwwerkers, sociaal makelaars, welzijnswerkers en buurt- en wijkwerkers. 

 • ontdek hoe je het grote klimaatplaatje vertaalt naar wijkbewoners
 • leer meer over veel voorkomende verduurzamingsmaatregelen  
 • leer begrijpen hoe de hazen lopen in de energietransitie
 • laat je inspireren door succesvolle praktijkvoorbeelden
 • ontdek hoe je aan tafel komt bij gemeenten en woningcorporaties
 • leer hoe je de energietransitie kunt koppelen aan andere wijkthema’s
 • ontdek hoe je inwoners enthousiast krijgt

Na afloop van de training sta je een stuk steviger in je schoenen. Doe je mee? We vragen je vooraf je eigen praktijkcasus in te brengen. Tijdens de training ga je samen met collega sociaal werkers aan de slag met een inspirerende casus. Jullie groepje presenteert op de slotbijeenkomst de aanpak die jullie samen bedachten.

Vier bijeenkomsten
De training bestaat uit vier bijeenkomsten. De eerste drie zijn online. De slotbijeenkomst is live. Hierbij zijn alle docenten ook aanwezig.

 • Donderdag 7 oktober – 14.30 uur tot 17.00 uur (online) - docent Johan Simon.
 • Dinsdag 2 november – 14.30 uur – 17.00 uur (online) - docenten Marcel Spierts en Erik Jansen.
 • Maandag 29 november - 14.30 uur tot 17.00 uur (online) - docent Yvonne Zuidgeest.
 • Een dag in januari 2022 – 10.00 uur tot 16.00 uur (fysiek in omgeving van Den Bosch - datum ntb)

Deze training is een samenwerking tussen kennisnetwerk Energie+ en BPSW, beroepsvereniging van professionals in sociaal werk.

Aanmelden
Aanmelden kan hieronder. De training kost € 445 voor leden en partners van Energie+ en/of BPSW en € 595 voor niet-leden. In de CAO Welzijn en Dienstverlening is loopbaanbudget opgenomen (1,5% van jouw maandelijkse salaris). Loopbaanbudget wordt ook vaak wel aangeduid als LBB. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw Individuele KeuzeBudget (IKB) ook in te zetten voor scholing en training. Voor meer informatie kun je terecht op: Loopbaanbudget | Sociaal Werk werkt! (sociaalwerk-werkt.nl)

Certificering
Na afloop ontvang je een door Registerplein geaccrediteerd scholingscertificaat.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

2  reacties

Marjolein Heijmans 06-09-21 om 14:43

Of stuur een mailtje naar: aanmeldingen@aeneas.nl 

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen