Submenu

Werkconferentie Topsector Energie: de schaalsprong voor de energietransitie

28-10-2021 45 keer bekeken 0 reacties

Begin

23-11-2021 om 09:30

Einde

23-11-2021 om 17:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De energietransitie moet versnellen. Innovatie is daarbij onontbeerlijk. Alle signalen zijn, dat ondanks de goede intenties en vele afspraken, er een ‘tandje’ bij moet. Het gaat om een schaalsprong. Van een warmtepomp in één huis, naar wijken vol warmtepompen, warmtenetten. Hele industriële clusters moeten overstappen op waterstof en elektriciteit. Mega-investeringen die spannend zijn om te nemen. Daar refereert de schaalsprong ook naar; springen is niet altijd makkelijk. Soms ‘spring’ je in het diepe of weet je niet hoe je zal landen. Dat vraagt elkaar helpen, en ondersteunen. Ook als er nog veel onzeker is.

Daarom staan we in deze werkconferentie van Topsector Energie stil bij de rol van innovatie bij deze schaalsprong. Van technisch naar sociaal, van wijk naar industriële clusters en zelfs over generaties heen. Met op het openingsprogramma een speciale rol voor alle young-professionals die in de energietransitie actief zijn. Vertegenwoordigers van diverse jongerennetwerken openen de conferentie in een gesprek met boegbeeld van de Topsector Energie Manon Janssen. Daarna nemen Harmke Bekkema van Uptempo en Carol Xiao van Hydrohub ons mee in hoe zij in hun projecten de schaalsprong maken. Laatste spreker, Floor de Ruiter spiegelt ons op onze wereldblik en werkwijze.

Na de vele break-outsessies sluiten we de dag natuurlijk weer samen af zoals we hem begonnen zijn. Met een reflectie van de young professionals van de Klimaat en Energiekoepel, de Jongeren Klimaatbeweging, het Studentenkabinet en de Energietalenten. Wie weet komt er een nieuwe minister langs, maar wat we zeker weten is dat we een innovatorenparade hebben. Circa 15 inspirerende voorbeelden uit de praktijk passeren de revue. En natuurlijk is er daarna meer dan genoeg tijd om te netwerken!

Tussendoor kun je terecht op de innovatiemarkt en er is een ruimtelijke ervaring speciaal voor ons ontwikkeld door Raccoon Games waarbij je goed moet opletten hoe en met wie je je pad wil vervolgen. De vragen die op je aanmeldformulier hebt gekregen horen bij deze ruimtelijke ervaring.

Genoeg te beleven dus! Tot de 23e. Meld je hier aan.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen