Submenu

BRO'tje: BRO-op-straat-app

02-11-2021 52 keer bekeken 0 reacties

Begin

18-11-2021 om 09:00

Einde

18-11-2021 om 10:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Zou het niet handig zijn als je op straat, in het veld of op de werkplaats direct in de ondergrond zou kunnen kijken? Bijvoorbeeld bij graafwerkzaamheden, afstemmen van bouwplannen, beleid en beheer, of voor gesprekken met bestuurders en bewoners? Het programma BRO neemt de proef op de som en liet een app maken die via Augmented Reality de bodemopbouw, maar ook de ligging van kabels en leidingen of boomwortels op straat projecteert.

De app is ontwikkeld, omdat de Basisregistratie Ondergrond veel waardevolle data en modellen bevat, die in combinatie met andere datasets een grote bijdrage kunnen leveren aan ruimtelijke vraagstukken. Alleen hebben veel gebruikers en hun opdrachtgevers nog niet ervaren hoe dat zou kunnen. Het is een éénmalige, niet-commerciële app, die is gemaakt om te onderzoeken of het direct zichtbaar maken van de ondergrond helpt in beleids- en beheerprocessen en bij de communicatie.

Perspectief van gebuikers

Tijdens dit BRO'tje laten we zien hoe de app werkt en vertellen gebruikers over de dagelijkse praktijk: hoe zij BRO-gegevens gebruiken en welke mogelijkheden zien zij zien voor deze app.

Presentatie door

  • Martin Peersmann | Programmabureau BRO
  • Maarten Welmers | Esri Nederland
  • Gerd de Wolde | Gemeente Groningen

Aanmelden

Meld u nu aan voor dit BRO'tje! Aanmelden kan tot woensdag 17 november. U ontvangt een dag voorafgaand aan de sessie per mail een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

Bron: Basisregistratie Ondergrond

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen