Submenu

Kennisbijeenkomst Regionale Energie Strategieën & Gebiedsontwikkeling

10-01-2022 57 keer bekeken 0 reacties

Begin

27-01-2022 om 10:00

Einde

27-01-2022 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 27 januari organiseren de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) en Nationaal Programma RES een kennisbijeenkomst rondom het thema Regionale Energie Strategieën en Gebiedsontwikkeling.

Nederland staat voor een aantal opgaven met een forse ruimtelijke dimensie: de bouw van 1 miljoen woningen, de aanpassing aan een veranderend klimaat, de verduurzaming van de landbouw en last but not least de transitie naar een CO2-neutrale samenleving in 2050. Om te komen tot een CO2-neutrale samenleving zijn 30 energie regio’s bezig met het maken van zogeheten Regionale Energie Strategieën (RES’en). Dat betekent dat ze ruimte zoeken voor duurzame opwekking in combinatie met uitbreiding van het netwerk. De eerste stap is gezet in de RES1.0. Maar hoe landen deze ambities van de 30 regio’s vervol-gens ruimtelijk en in samenhang met al die andere opgaven?

Met deze kennisbijeenkomst start een twee jaar durend leertraject “Energie in de Leefomgeving”. Hierbij willen we eerst het net ophalen: waar ligt de grootste kennisbehoefte voor bovenstaande vraag. Dat doen we met professionals vanuit verschillende disciplines die bezig zijn met thema’s die raken aan de RES’en. Die thema’s willen we identificeren en nader uit gaan diepen en zullen we in de vervolgsessie(s) op terug gaan komen.

Aanmelden

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen