Submenu

Open dialoog opbouwwerkers

23-02-2022 115 keer bekeken 0 reacties

Begin

24-03-2022 om 13:00

Einde

24-03-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Er is niet 1 partij die de energietransitie voor elkaar bokst. Daarvoor is een brede basis nodig, diep geworteld in wensen van bewoners. Geen wensen in de zin van cadeautjes of “u vraagt, wij draaien”. Maar wensen in de zin van haakjes, om tot nieuwe perspectieven te komen die leiden tot breed gedragen oplossingen in de energietransitie. Welzijnswerk helpt daarbij!

Energie+ gelooft dat hier een cruciale rol is weggelegd voor welzijnsorganisaties. Zij genieten vertrouwen van ‘gewone’ mensen, iets wat woningbouwcorporaties en gemeenten vaak ontberen. De energietransitie is voor sociaal werk een kans om het verschil te maken!

Zie jij dat ook?

Kom dan naar onze bijeenkomst op 24 maart. Daar ontmoet je collega’s die je zijn voorgegaan. Steek je licht op, laat je informeren en inspireren! We willen graag samen met elkaar de inhoud induiken en afsluiten met een borrel. 

De betrokkenheid van sociaal werk bij de energietransitie beperkt zich vaak tot ‘instrumentele vragen’, zoals: "Hoe betrek je inwoners bij de energietransitie” of "Hoe zorg je dat mensen zich duurzamer gaan gedragen?” Erik Jansen en Marcel Spierts nemen jullie mee in de zoektocht naar hoe sociaal werk bij de energietransitie voorbij gedragsverandering kan komen. Zij gaan op zoek naar manieren waarop duurzaamheid voor mensen betekenis krijgt in kleine en alledaagse sociale praktijken: van repaircafé tot moestuin. Welke aanknopingspunten en competenties schuilen daarin voor een fundamenteel gesprek over duurzaamheid? 

Programma

13.00u   Inloop
13.30u  Marcel Spierts, publicist en onderzoeker.
14.30u  Open dialoog
 

Opbouwwerkers met ervaring in de energietransitie

 

Erik Jansen, docent HAN, onderzoeker

16.30

Borrel

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link. De deelnamekosten bedragen €42,50, voor partners van Energie+ en Renda is deelname gratis. 

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen