Submenu

Kennissessie: Hoe werkt een burgerberaad?

09-03-2022 118 keer bekeken 0 reacties

Begin

29-03-2022 om 09:30

Einde

29-03-2022 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Draagvlak voor de RES heeft veel prioriteit. Maar hoe betrek je burgers op een manier die past bij de grote uitdagingen van deze tijd? En hoe zorg je voor de juiste informatie van een goede afspiegeling van de samenleving? En dat wat je ophaalt ook bestuurlijk een plek krijgt?

Burgerraden zijn bezig met een grote opmars, en dat is niet voor niets. Op deze manier komt er input op tafel van mensen met verschillende achtergronden en ervaringen. Maar hoe werkt een burgerraad precies? Dit kan op veel verschillende manieren worden vormgegeven. Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd of een burgerraad ook in jouw gemeente een rol zou kunnen spelen? Meld je dan vooral aan voor deze kennissessie!

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we hoe je op wijk-, regionaal of gemeentelijk niveau zelf een burgerraad zou kunnen organiseren. Wat komt er kijken bij de organisatie en welke vormen zijn het meest geschikt voor welk doel? Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen we u mee in de mogelijkheden en ervaringen.  

Sprekers

Jonneke Stans is partner bij EMMA en is betrokken geweest bij meerdere burgerraden in wijken en gemeentes, waaronder het burgerberaad in de regio West-Brabant.

Victor van den Berg is procesregisseur voor RES West-Brabant en vertelt over zijn afwegingen en ervaringen bij het organiseren van een burgerberaad in West-Brabant.

 

Deze kennissessie vindt online plaats. We sturen de inloggegevens enkele dagen van tevoren. Aanmelden voor de sessie kan hier!

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen