Submenu

Dag van de Bewoner

10-03-2022 173 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-06-2022 om 00:00

Einde

01-07-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kom op 30 juni naar de Dag van de Bewoner en ontdek hoe je contact kunt maken met álle bewoners, ook in kwetsbare wijken, mét behulp van de creatieve industrie. 

Het programma is gevuld met inspirerende sprekers, aanjagers én praktijkvoorbeelden. Zo gaan we interactief aan de slag met een aantal casussen. Projecten waarbij de creatieve industrie helpt om bewoners te inspireren, prikkelen en te verleiden. Ga na deze middag met een trukendoos gevuld aan ideeën aan de slag in jouw buurt.

Stel je voor: een buurt is dringend aan groot onderhoud toe, maar als corporatie heb je géén idee wat bewoners willen en waar wel of geen draagvlak voor is. En als je een inspraakavond organiseert, of een enquête uitzet, reageert alleen het beperkte groepje mensen dat altijd al reageert.

De inzet van kunstenaars is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je voor een renovatieopgave staat. Toch is dat precies wat een corporatie deed in het geval van ‘Drents Dorp’, een jaren dertig arbeidersbuurt in Eindhoven, waar veel mensen woonden met een lage meldingsbereidheid en een wantrouwen richting instituties. Drie kunstenaars trokken als onafhankelijke partij de buurt in en slaagden erin het vertrouwen van de bewoners te winnen en dat leidde tot bewonersavonden op straatniveau. Waarbij de opkomst per straat gemiddeld 80% was.

Kom met je team of buurtgenoten!
De Dag van de Bewoner is dit keer omgedoopt tot De Grote Buurt Spektakelshow. We maken er 30 juni daarom echt een feestje van. Verwacht naast inspirerende inhoud óók theater, humor, lekker eten en drinken en een heleboel gezelligheid. Zie het dus ook gewoon als een héél leuk uitje en kom samen met je hele team of samen met je buurtgenoten, we hebben namelijk genoeg popcorn! En we hebben een leuke prijs voor het grootste team.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan via energieplus.nl/dagvandebewoner2022. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen