Submenu

Webinar ‘Wijs op weg naar brede participatie’

15-03-2022 94 keer bekeken 0 reacties

Begin

05-04-2022 om 15:00

Einde

05-04-2022 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Om een brede groep inwoners te laten participeren in de aardgasvrije opgave, kun je verschillende dingen doen. Maar wat is een wijze strategie, in jouw dorp, buurt of wijk? En hoe doen andere gemeenten dat eigenlijk?

Waarom dit webinar?

Betrokkenheid en actieve participatie van inwoners is onmisbaar bij de transitie naar aardgasvrije wijken. Als gemeente sta je voor de taak die participatie te organiseren. De koplopers en tegenstanders laten zich wel horen. Maar hoe ga je wijs op weg naar brede participatie: namelijk gericht en effectief?

 

Hoe dan?

Tijdens het webinar bespreken we twee manieren om de middengroepen te bereiken: via de zogeheten koploperstrategie en via het aansluiten op bestaande sociale structuren in een wijk, buurt of dorp. We bespreken in welke situaties welke strategie de beste succeskans heeft. Ook horen we hoe één en ander in de praktijk uitpakt: de gemeente Enschede vertelt hoe zij met brede participatie aan de slag zijn voor de aardgasvrijvoorbereiding in de wijk Twekkelerveld. En natuurlijk horen we graag ook jouw ervaringen: je dilemma's, vragen en successen.

 

Van wie?

Kennis- en leerprogramma van Programma Aardgasvrije Wijken (KLP | PAW) organiseert dit webinar, samen met de Natuur en Milieufederaties en de European Climate Foundation. Deze organisaties zijn betrokken bij aardgasvrij en werken met gemeenten samen aan onder meer aan participatie.

 

Voor mij?

Ja, het webinar is er voor jou! We organiseren het namelijk speciaal voor medewerkers van gemeenten en bewonersinitiatieven, en niet voor bureaus.

Meld je hier aan

 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen