Submenu

Kennissessie RES NOB - Uitbreiden van netcapaciteit: kunnen gemeenten dat niet zelf?

21-04-2022 163 keer bekeken 0 reacties

Begin

24-05-2022 om 09:30

Einde

24-05-2022 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In 2050 moeten we een CO2 neutrale samenleving opgebouwd hebben. Dat vraagt om een andere manier van leven, zo ook voor ons energienetwerk. Daarom werken we binnen de RES hard aan het ontwikkelen van duurzame opwerk-oplossingen, zoals zonnepanelenvelden en windmolenparken. 

Het huidige elektriciteitsnet is gebouwd voor een constante toevoer van energie, en is niet berekend op de pieken van duurzame energieopwerk. Ook gaat het uit van energie uit één bron in plaats van velen. Met alle plannen van duurzame energieopwek in het verschiet, voorzien we daarom te weinig ruimte op het energienetwerk.

Een voor de hand liggende oplossing is het uitbreiden van de netcapaciteit, wat de ruimte op het energienetwerk vergroot. Hiervoor zijn gemeenten echter afhankelijk van netbeheerders, die weer kampen met een tekort aan middelen en werknemers. Zijn er mogelijkheden voor gemeenten om zélf acties te ondernemen om netwerkschaarste te omzeilen?

Om deze vraag te onderzoeken organiseren we een kennissessie, met Marieke Palm van Scrooge Sustainable Energy. Ze zal iets vertellen over feiten en fabels rond energieopslag en de alternatieven die gemeenten hebben voor het uitbreiden van netcapaciteit.

De kennissessie vindt plaats op 24 mei van 9:30 tot 11:00 uur. De sessie zal online plaatsvinden. Aanmelden kan hier!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen