Submenu

Kennissessie: Uitvoeringsorganisatie

25-05-2022 291 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-06-2022 om 14:00

Einde

30-06-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Microsoft Teams

Het opzetten van een uitvoeringsorganisatie is essentieel om als gemeente de regierol in de warmtetransitie goed op te pakken. Uiteraard willen gemeenten beleidsmiddelen efficiënt en doelbewust inzetten. Het ETW ondersteunt gemeenten daar graag bij.

Regievoeren op de warmtetransitie is een aanzienlijke nieuwe taak voor gemeenten. Het aansturen op aardgasvrije wijken en het vaststellen van de einddatum voor aardgas per gebied (buurt / wijk) is een structurele taak voor gemeenten in de komende circa 30 jaar.

 

Deze kennissessie biedt input om als gemeente een visie en een stappenplan te maken om handen en voeten te geven aan de regierol in de warmtetransitie

 

Het ROB schat in dat de uitvoeringsorganisatie voor kleine gemeenten ±9 extra fte, voor middelgrote gemeenten ±18 extra fte en voor grote gemeenten zelfs 40 of meer extra fte vergt. Er is dus een behoorlijke nieuwe afdeling nodig. De vraag is: hoe zet je die nieuwe uitvoeringsorganisatie slim op? En hoe bouw je stapsgewijs naar een steeds efficiëntere, volwassen uitvoeringsorganisatie?

 

In de kennissessie geven we een visie op de regierol. We gaan in op wat een logische organisatiestructuur is en welke overwegingen een rol spelen bij het opzetten en ontwerpen van de uitvoeringsorganisatie. Via voorbeelden geven we aan hoe een blauwdruk opgezet kan worden om vanuit de huidige (beperkte) uitvoeringsorganisatie een groeiplan op te stellen om de door het Rijk aangekondigde extra budgetten voor gemeenten slim en efficiënt in te zetten.

 

 

Sprekers:

  • Michiel van der Vight: Sr. Adviseur en eigenaar van De WarmteTransitieMakers
  • Roland Bronckers: Programmamanager Energietransitie, gemeente Veldhoven
  • Janneke Karthaus van Berlo, Warmteregisseur, gemeente Eindhoven

 

Ik wil mij aanmelden

 

Contact

Mocht u nu al vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Max Boesten.

Neem contact op

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen