Submenu

Kennissessie: Wijkuitvoeringsplannen

25-05-2022 289 keer bekeken 0 reacties

Begin

07-07-2022 om 14:00

Einde

07-07-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Microsoft Teams

Het uitvoeringsplan beschrijft de aanpak om een wijk aardgasvrij te verwarmen. De gemeente kiest, in samenspraak met bewoners en betrokkenen (een) alternatieve warmtevoorziening(en). Dit vraagt om maatwerk, want elke wijk is anders.

Centraal staat de vraag “hoe komt een gemeentelijke (uitvoerings)organisatie tot een gedragen wijkuitvoeringsplan waarmee je ook daadwerkelijk aan de slag kan?

Het belang van Wijkuitvoeringsplannen is enorm groot voor diverse stakeholders. Ten eerste is er belang vanuit participatie; wat is de rol, de verantwoordelijkheid, en het handelingsperspectief van de inwoners van een wijk in dit proces? Ten tweede is er het belang vanuit diverse andere stakeholders waaronder de netbeheerders die dringend op zoek zijn naar concreetheid voor het maken van investeringsbeslissingen. Ten derde is er het vraagstuk van juridische borging van dit plan, de wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (WGIW).

In deze tweede kennissessie bieden we handvatten aan de (toekomstige) uitvoeringsorganisaties om mee aan de slag te gaan. Dit zijn onder andere de reeds op de Energiewerkplaats bestaande producten, maar ook de huidige lessen uit de praktijk die al bewezen hebben te werken. We horen van een gemeente hoe zij omgaan met de uitdagingen rondom de WUP en de keuzes die ze daarin maken.

 

Programma

Ik wil mij aanmelden

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen