Submenu

Brabantse Participatiemiddag: Aan de slag met je Brabantse collega's

02-06-2022 117 keer bekeken 0 reacties

Begin

30-06-2022 om 12:30

Einde

30-06-2022 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Om Brabantse uitwisseling van kennis, expertise en ervaringen op het gebied van participatie mogelijk te maken organiseren de VBG en de provincie Noord-Brabant samen met Zet de eerste Brabantse Participatiemiddag.

We bieden je deze middag een keuzemenu aan om samen aan tafel te gaan met collega's van Brabantse gemeenten, provincie en waterschappen die ook stappen zetten op participatiegebied.

We serveren drie uitdagingen, waarbij je twee uitdagingen kunt kiezen om je tanden in te zetten. 

Uitdaging 1: Zo betrek je jongeren!
Sommige doelgroepen ervaren een grote afstand tot de overheid. Bijvoorbeeld jongeren. Het belang van jongerenparticipatie wordt breed erkend, maar in de praktijk wordt niet overal de stap naar doen gezet. Tijdens deze sessie gaan we aan de slag met de uitdagingen die spelen wanneer het gaat om het betrekken van jongeren. Deze uitdaging wordt uitgeserveerd en begeleid door Zet.

Uitdaging 2: Zo is participatie goed genoeg!
Waar het ene participatietraject wordt geroemd zijn er ook verschillende voorbeelden waar het volledig is misgegaan. Het slagen of falen heeft niet altijd te maken met een gedragen uitkomst. Maar hoe beoordeel je het dan wel en op welke momenten in het participatieproces? Tijdens deze sessie gaan we aan de slag met de uitdagingen die je tegenkomt als het gaat om het waarderen, beoordelen en leren van participatietrajecten. Deze uitdaging wordt uitgeserveerd en begeleid door Zet.

Uitdaging 3:  Zo brengt participatiebeleid echt verandering!
Papier is geduldig en met alleen participatiebeleid komen we er niet. Participatie gaat ook over een andere manier van werken (en denken?) bij ambtenaren, bestuurders en raadsleden. Een manier van werken waarin van 'buiten naar binnen' net zo belangrijk is als van 'binnen naar buiten'. In deze sessie geven de collega’s van de gemeente Meijerstad je een inkijk in hun methode ‘Van het laatste woord, naar het eerste woord’ en welke tools zij inzetten bij het actief betrekken van je gemeenteraad aan de voorkant van een participatief vraagstuk.

 

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals van Brabantse gemeenten, provincie en waterschappen.

 

Ontmoet en doe mee

Deelname is gratis. We ontvangen graag je reactie voor deelname uiterlijk woensdag 22 juni.

Ik wil mij aanmelden

Bekijk het volledige programma

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen