Submenu

Webinar ‘Draagvlak voor de energietransitie in kaart brengen met Machine Learning’

10-06-2022 221 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-07-2022 om 13:00

Einde

04-07-2022 om 14:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online bijeenkomst

Hoe staan mensen in de energietransitie, wat vinden ze belangrijk? Voor de energietransitie hebben gemeenten behoefte aan gegevens over draagvlak. De vraag is alleen: hoe kom je aan die gegevens? Je kunt een enquête laten uitvoeren, maar dat is vaak arbeidsintensief en duur.

Daarom heeft CBS onderzocht of het mogelijk is om een landsdekkende dataset te maken die meer inzicht geeft in de drijfveren van mensen om te verduurzamen (of juist om dat niet te doen).

In dit webinar vertelt CBS over het onderzoek en geven we toelichting op de twee indicatoren die daaruit gekomen zijn. Eén indicator geeft inzicht in hoe belangrijk mensen het vinden dat ze een maatregel kunnen terugverdienen. De ander geeft een beeld van het aandeel mensen in een wijk dat nog niet in actie is gekomen voor de energietransitie.

Uiteraard is er tijdens het webinar ook ruimte voor vragen en een gesprek over hoe je deze indicatoren in de praktijk kunt gebruiken. Ook wordt toegelicht welke indicatoren op deze manier nog meer gemaakt kunnen worden.

Ik wil mij aanmelden

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen