Submenu

Webinar zonne-energie en netinpassing - Rol gemeente

04-07-2022 137 keer bekeken 0 reacties

Begin

22-09-2022 om 14:00

Einde

22-09-2022 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoe gaan gemeenten en andere partijen om met een overbelast elektriciteitsnetwerk (netcongestie)? Wat is uw rol als gemeente en welke mogelijkheden heeft u bij zonne-energie en netinpassing? Laat u in dit webinar voorlichten met praktijkverhalen van onze gastsprekers.

Bij projecten met installaties voor zonne-energie gaat het vaak over de netinpassing. Het elektriciteitsnetwerk kan soms, lokaal of regionaal, de veranderende productie en vraag van duurzaam opgewekte elektriciteit niet aan. De aanvraag en aansluiting op het net gaan dan niet volgens protocol. De reden voor de vertraging is vaak netcongestie, een overbelast elektriciteitsnet. Bijvoorbeeld omdat de voorzieningen in een regio beperkt zijn.

Waarom dit webinar?

Na dit webinar kent u de rol die u als gemeente kunt vervullen bij netinpassing en netcongestie bij zonne-energieprojecten. Door voorbeelden uit de praktijk weet u hoe gemeenten en andere partijen hiermee omgaan. Stel uw vragen via de chat aan de aanwezigen in de studio.

Voor wie is dit webinar?

Werkt u voor een gemeente of provincie? Heeft u als ambtenaar vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken met de stimulering van zonne-energie? Of voelt u zich verbonden met dit onderwerp? Geef u dan nu op voor dit webinar.

Meld u nu aan

Meld u aan voor het webinar van 22 september over zonne-energie en netinpassing - Rol gemeente

Verdiepingssessie 26 september

In een aansluitende verdiepingssessie richten wij ons alleen op ambtenaren van gemeenten en provincies. Of ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelen en/of ruimtelijke ordening werken met de stimulering van zonne-energie. Lees meer over deze verdiepingssessie en hoe u zich kunt opgeven.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen