Submenu

Inspiratiesessie kleinschalige warmtenetten door particuliere collectieven

11-07-2022 64 keer bekeken 0 reacties

Begin

21-07-2022 om 10:00

Einde

21-07-2022 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Provinciehuis Brabant, innovatiegalerij 5

Het Expertiseteam Warmte organiseert een inspiratiesessie over kleinschalige warmtenetten door particuliere collectieven.

Op donderdag 21 juli organiseert het Expertiseteam Warmte een inspiratiesessie over kleinschalige warmtenetten door particuliere collectieven. We nodigen je uit voor deze sessie.  


Datum:     donderdag 21 juli
Tijd:         10.00u – 12.30u
Locatie:     Provinciehuis Brabant, innovatiegalerij 5


In de transitievisies warmte en de hierop volgende stap naar uitvoering wordt vaak gekeken naar ófwel individuele oplossingen ofwel grote warmtenetten verbonden aan een externe warmtebron. Er zijn oplossingen die daar tussenin vallen: kleinschalige warmtenetten voor buren, buurten en kernen.  Deze oplossing past vaak goed binnen de nieuwe omgevingsverordening voor bescherming van het grondwater, de collectieve besluitvorming is eenvoudiger te organiseren en het kan efficiënter zijn  dan individuele oplossingen, zowel in elektriciteitsverbruik als materiaalverbruik. De behoefte aan deze oplossing - tussen de individuele en grootschalige mogelijkheden - zien we vooral bij gemeenten zonder grote warmtebronnen, waar het elektriciteitsnet mogelijk geen grote hoeveelheid individuele warmtepompen aan kan, en waar een klein groepje buren soms een logischer startpunt is dan een grote wijk.


Tijdens de inspiratiesessie van 21 juli duiken we in deze warmteoplossing - kleinschalige warmtenetten. Er zijn experts aanwezig die vanuit hun eigen perspectief deze oplossing uitlichten. Zoals het faciliteren van deze collectieven en de rol van een gemeente, de technische (on)mogelijkheden en marktrijpe innovaties voor o.a. opslag en koude, en financierings- (on)mogelijkheden.  


Tijdens de sessie besteden we veel tijd aan vragen uit de praktijk. We nodigen je uit om een vraagstuk of casus uit jouw gemeente voor te leggen. Door praktijkervaringen uit te wisselen, met aanwezigheid van experts en vanuit verschillende perspectieven komen we gezamenlijk tot mogelijke vervolgstappen voor verschillende praktijkcasussen.  

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen