Submenu

Kennissessie Lokaal omgevingsbeleid en de plannen RES Noordoost-Brabant

22-07-2022 115 keer bekeken 0 reacties

Begin

20-09-2022 om 09:00

Einde

20-09-2022 om 11:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Komt later nog

Hoewel er nog onduidelijkheid is over het gevolg van de Omgevingswet, moet voor nieuwe plannen in RES-verband een milieueffectrapportage worden uitgevoerd. Samenwerken met RES-opgave en ruimtelijke omgevingsbeleid tussen gemeenten en provincie dus. Deze kennissessie bereid je daarop voor.

Er is nog veel onduidelijk rondom de Omgevingswet. Deze nieuwe wet staat gepland voor 1 januari 2023, maar in november 2022 wordt pas een definitief besluit genomen over de ingangsdatum. Ondanks deze onduidelijkheid heeft de invoering van de wet grote gevolgen. Ook voor de RES.

Door de Omgevingswet moet de RES een milieueffectrapportage  uitvoeren

Als gevolg van de Omgevingswet moet voor nieuwe plannen in RES-verband namelijk een milieueffectrapportage worden uitgevoerd. Met deze rapportage worden de effecten van het plan op het milieu in kaart gebracht. Daarbij komt dat volgens de systematiek van het Nationaal Programma RES op 1 januari 2025 alle vergunningen van plannen verleend dienen te zijn om mee te tellen in het regionaal bod.

De relatie tussen de RES-opgave en het ruimtelijke omgevingsbeleid van
gemeenten en provincie is dus zeer sterk.

Om je daarop voor te bereiden organiseert RES NOB weer een kennissessie. Gerrie Fenten zal ons meenemen in de relatie tussen lokaal omgevingsbeleid en de RES-plannen. Zij is vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken en in haar functie als thema-expert Ruimte verbonden aan NPRES.

Meld je aan voor de kennissessie

Wanneer? De kennissessie is op dinsdag 20 september van 9:00 tot 11:00 uur. 
Waar? 
De sessie zal fysiek plaatsvinden (mits covid-19 dat toelaat). De locatie volgt later, afhankelijk van de huidige coronasituatie en het aantal aanmeldingen, maar de kennissessie zal uiteraard plaatsvinden in Noordoost-Brabant.

Meld je aan 


Denk je dat deze kennissessie interessant is voor een collega? Stuur de
uitnodiging dan vooral door!

Tot 20 september!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen