Submenu

Stroomopwaarts: hoe versnellen we zonne- en windenergie in de regio?

29-08-2022 78 keer bekeken 0 reacties

Begin

13-09-2022 om 13:00

Einde

13-09-2022 om 15:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Natuur & Milieu organiseert samen met onder andere de Natuur en Milieufederaties het online symposium 'Stroomopwaarts: hoe versnellen we zonne- en windenergie in de regio'.

Grootschalige opwek van zonne- en windenergie moet een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame energievoorziening in Nederland. Een goede inpassing hiervan is essentieel om het draagvlak voor de energietransitie te behouden en de beperkte ruimte in Nederland goed te gebruiken. Goede inpassing houdt in dat duurzame energieprojecten in samenspraak met de omgeving én met oog voor de natuur tot stand komen. Dit kan nogal een uitdaging zijn voor lokale overheden. Daarom organiseert Natuur & Milieu samen met onder andere de Natuur en Milieufederaties een online symposium. Deze is speciaal gericht aan medewerkers van gemeenten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van hernieuwbare energie op land.

Programma

We starten plenair met een opening en presentatie door Natuur & Milieu.
Daarnaast kun je kiezen voor één van onderstaande sessies, georganiseerd door een expert op het betreffende gebied. De sessies draaien om de volgende vragen:   

  • Hoe kun je lokaal eigendom vormgeven bij hernieuwbare energieprojecten? Georganiseerd door: Energie Samen 
  • Hoe ga je het beste om met natuurinclusiviteit en schaarse ruimte? Georganiseerd door: Landelijke Natuur en Milieufederaties 
  • Hoe zet je communicatie het beste in om omwonenden te bereiken en te overtuigen? Georganiseerd door: Design Innovation Group 

Na afloop sturen wij de belangrijkste leerpunten uit alle drie deelsessies op.

Ja, ik meld me aan

Na aanmelding ontvang je een e-mail ter bevestiging. Later ontvang je van ons nog een e-mail met een reminder en later nog eens de link naar om de Zoom-meeting bij te wonen.

Over ‘Iedereen Stroomopwaarts’ 

Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van Iedereen Stroomopwaarts, een draagvlakcampagne van Natuur & Milieu. Met Stroomopwaarts delen zij inspirerende verhalen over zon en wind, verteld door omwonenden, natuurliefhebbers, ontwerpers en ontwikkelaars. Maar ze hebben het ook over de zorgen en vragen die er spelen rondom schone energie, bijvoorbeeld over mogelijke gezondheidseffecten. Ontdek de campagne

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen