Submenu

Congres Energie Lokaal 2022: Volle kracht vooruit!

29-08-2022 110 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-10-2022 om 12:30

Einde

10-10-2022 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De energietransitie is urgent en staat hoog op de agenda van gemeenten. Tijdens dit landelijke congres horen wij graag van bestuurders en ambtenaren wat uw vraagstukken zijn. En we praten u bij over onder meer de actualiteit en de vervolgstappen bij de opwek van duurzame energie en de afkoppeling van aardgas.

Energieprijzen die omhoogvliegen, waardoor steeds meer inwoners en bedrijven de rekening niet meer kunnen betalen. Netbeheerders die bedrijven niet meer kunnen aansluiten op het netwerk. Wel of geen windmolens nabij dorpen of steden? De urgentie van de energietransitie wordt meer dan ooit gevoeld. Ook uit onze inventarisatie van de college- en raadsprogramma’s blijkt dat het onderwerp in gemeenten hoog op de agenda staat. 

De energietransitie is niet nieuw voor het lokale bestuur. Maar er is veel veranderd de afgelopen maanden. Naast de oorlog in Oekraïne zijn ook de klimaatambities van het nieuwe kabinet aangescherpt. En de installatie van nieuwe colleges en gemeenteraden betekent nieuwe bestuurders en wellicht ook nieuwe projectleiders, programmamanagers en inhoudelijke experts. Al deze mensen staan voor de opgave om de landelijke ambities te vertalen naar lokale oplossingen. 

Landelijk congres

De VNG is daarin uw verbindende partner. Wij nodigen u graag uit voor dit landelijke congres, om u te leren kennen, te horen wat uw vraagstukken zijn. En om u meer te vertellen over de vervolgstappen in de Regionale Energiestrategie en de Transitievisie Warmte. Waar bent u aan gebonden en waar zit lokale speelruimte? Welke ondersteuning mag u van het rijk verwachten? Hoe kunt u de uitvoeringskracht op een efficiënte en effectieve wijze inrichten? Hoe kunnen we elkaar versterken en van elkaar leren? 

Deelsessies

Tijdens het congres organiseren we deelsessies waarbij we met u in gesprek gaan over actuele onderwerpen. Over uw ervaringen bij de uitvoering, over uw lokale ambities en dilemma’s en over hoe de VNG u daarbij ondersteunt. 

Ambtelijk en bestuurlijk deel 

Deze bijeenkomst bestaat uit een middagprogramma voor ambtenaren en een avondsessie voor bestuurders. Zowel de middag- als de avondbijeenkomst sluiten we af met een netwerkborrel.

Locatie en tijd

  • Muntgebouw, Utrecht
  • Maandag 10 oktober 2022
    Ambtelijk deel: van 12.30 tot 17.00 uur
    Bestuurlijk deel: van 17.30 tot 21.00 uur

Doelgroep

  • De middagbijeenkomst is alleen toegankelijk voor ambtenaren (zoals afdelingshoofden, medewerkers en projectleiders) van gemeenten en omgevingsdiensten
  • De avondbijeenkomst is voor bestuurders (college- en raadsleden)
  • Behoort u niet tot deze doelgroepen, dan wordt uw inschrijving geannuleerd

Kosten

  • Geen

Aanmelden

Ik wil mij aanmelden

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen