Submenu

Netwerkbijeenkomst Just Transition Fund West-Noord-Brabant

22-09-2022 41 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-09-2022 om 12:00

Einde

28-09-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het ‘Just Transition Fund’ (JTF) wordt naar verwachting eind 2022 of begin 2023 opengesteld. Om hier optimaal op voor te sorteren en samen kansen te creëren, organiseren provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en Stimulus Programmamanagement op 28 september een netwerkbijeenkomst voor ondernemers.

Over het Just Transition Fund (JTF)

De Europese Unie stelt circa 60 miljoen euro subsidie beschikbaar om mkb’ers en kennisinstellingen in West-Noord-Brabant te ondersteunen bij hun transitie naar klimaatneutraal ondernemen. Met het Just Transition Fund steunt de Europese Unie specifieke gebieden die het zwaarst door de overgang naar klimaatneutraliteit worden getroffen. De subsidie wordt ingezet voor projecten op het gebied van arbeidsmarkt, innovatie en investeringen in technologie, systemen en energie-infrastructuur. Het gebied West-Noord-Brabant is een van de zes regio’s in Nederland die in aanmerking komen voor dit subsidieprogramma. Lees er meer over in de factsheet Just Transition Fund.

Aanmelden

Wil je meer weten over het JTF-programma? Wil je inspiratie krijgen om een volgende stap te zetten? En ga je graag in gesprek met andere ondernemers of kennisinstellingen? Meld je dan nu aan voor deze netwerkbijeenkomst zodat je verzekerd bent van deelname. De locatie is het kantoor van de Rabobank in Breda (Kloosterplein 11). 

Aanmelden

Programma

Tijdens de netwerkbijeenkomst kom je meer te weten over de subsidiemogelijkheden, het aanvraagproces en de instanties waar je terecht kunt voor antwoorden en advies. Het programma voor de middag biedt je allerlei mogelijkheden om je te oriënteren op je stappen richting klimaatneutraal ondernemen. Je kunt deelnemen aan twee workshops en in gesprek gaan met deskundigen en collega-ondernemers in voorbereiding op een eventuele projectaanvraag.

Je kunt je oriënteren op verschillende thema’s:

  • Energieopslag en congestie
  • Circulair en Biobassed bouwen
  • Recycling (chemisch en mechanisch)
  • Groene (bio) grondstoffen
  • Campusontwikkeling voor transitie
  • Opleiden en omscholing
  • Financieren en Advies

Programma
12:00 – 13:00 Netwerk inloop lunch
13:00 – 13:40 Plenair deel met presentaties
13:40 – 13:50 Introductie workshops
13:50 – 14:00 Pauze
14:00 – 14:45 Thema workshops ronde I
14:50 – 15:35 Thema workshops ronde II
15:40 – 16:10 Paneldiscussie
16:10 – 17:00 Netwerk borrel

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen