Submenu

Masterclass Energietransitie, armoede en gedrag

08-05-2023 80 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-06-2023 om 09:00

Einde

01-06-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bergen op Zoom

Hoe zorgen we dat ook huishoudens met lagere inkomens kunnen deelnemen aan en profiteren van de warmtetransitie? Ook dit jaar organiseert Platform31 in samenwerking met het ministerie van BZK en RVO masterclasses Energietransitie, Armoede en Gedrag.

Tijdens deze masterclass worden deelnemers (van gemeenten en woningcorporaties) meegenomen in de aanpak voor de energietransitie onder lage inkomens. Wat is de invloed van schaarste op gedrag en beslissingen? Welke kansen voor samenwerking en financiering zijn er? Met inspirerende sprekers uit de praktijk en theorie. Deze masterclass zal plaatsvinden in Bergen op Zoom.

Aanmelden kan hier

Programma

  • Introductie over de energietransitie en energiearmoede
  • Gesprek met ervaringsdeskundige armoede Riane Kuzee (Stichting Sterk Uit Armoede)
  • Gedrag(sverandering) en de energietransitie door sociaal psycholoog Karlijn Massar van de Universiteit Maastricht
  • Nicolaas Veltman (Nicolaas’ Participaties) over samenwerking (intern én extern), opschaling van succesvolle aanpakken en financiering (o.a. SPUK)
  • Beschikbare regelingen voor huishoudens met een smalle beurs en hoe deze in te zetten, door Fiona Hamberg (Nationaal Warmtefonds).

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en woningcorporaties. Deelnamekosten bedragen 100 euro per persoon (excl. btw). Dat is inclusief lunch, lesmateriaal en contactmomenten nadien.

Ook masterclasses in Emmen en Hoorn

Later in het jaar zijn er vergelijkbare Masterclasses in Emmen (12 oktober) en in Hoorn (9 november) Daarvoor kun je je ook aanmelden via bovenstaande link.

Vragen? Neem contact op met Nina Tom: Nina.Tom@platform31.nl

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen