Submenu

RES Open Energiedag

21-07-2023 110 keer bekeken 0 reacties

Begin

16-09-2023 om 00:00

Einde

17-09-2023 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 16 september openen tien duurzame energieprojecten in Noord-Brabant hun deuren tijdens de Open Energiedag. Bekijk hier de locaties en meer informatie.

In de provincie Noord-Brabant zijn er tien deelnemende Energieprojecten. 

Windpark Streepland, Zevenbergsche Hoek
Windpark Streepland is onderdeel van EnergieA16. Hier staan in totaal 28 windmolens, en bij de drie windmolens van Streepland krijgt men uitleg en een rondleiding. 

Twee zonne-projecten op één dak in Oud-Gastel
Hier krijg je een uniek kijkje bij het project met een SCE en SDE, samen goed voor 1460 panelen. Krijg uitleg over dit en toekomstige projecten in de regio.

Business Center Treeport, Rijsbergen
Een innovatief en duurzaam businesspark in ontwikkeling langs de A16, op de grens met België. Van zonne-energie tot warmtepompen, biomassa en opslag, alles passeert de revue.

Windpark Kattenberg - Reedijk, Oirschot
Een uniek windpark met molens in aangrenzende gemeenten Oirschot en Oisterwijk. Uitleg over het windpark en een kijkje in één van de molens. 

Jeroen Bosch Ziekenhuis, 's-Hertogenbosch
In het grote ziekenhuis in 's-Hertogenbosch hebben ze het gasverbruik met 50% weten te verminderen door middel van een WKO en warmtepompen. Hier krijg je uitleg over en een bezichtiging van de technische laag, bronput en noodstroominstallatie.

Mini-energiecentrale voor thuis van Enertwin, Eindhoven
Enertwin is een compacte installatie ter grootte van een wasmachine, die warmte en elektriciteit kan leveren aan één woning. Vooral interessant voor monuimentale panden waar geen zonnepanelen of warmtepomp geplaatst kunnen worden. 

Zonne-energieopslag en waterzuivering, Nuenen
Hier vind je een geavanceerd energieopslagsysteem, waar zonne-energie vastgelegd en bewaard kan worden voor momenten dat het nodig is. Dit, in samenwerking met een waterzuiveringsinstallatie, zorgt voor een unieke, duurzame samenwerking. 

Zonne-energie op land, Beek en Donk
Een mooi initiatief van de Coöperatie Laarbeek Energie om middels participatie alle inwoners van Boerdonk en Laarbeek voor een deel eigenaar te worden van dit initiatief, en dus van de eigen stroom. Hier krijg je een rondleiding en presentatie over de werking.  

Gezuiverde energie door HyTeps, Gemert
“Waarom zou je water wél zuiveren, en elektriciteit niet?” Dat is het motto van HyTeps, een bedrijf dat producten en diensten levert ter optimalisering van de spannings- en stroomkwaliteit. Krijg een kijkje in het energiezuiveringsproces.

Waterstof en ijzerpoeder als oplossing voor de Energietransitie, Budel
In het Metalot Future Energy Lab wordt zowel gewerkt met waterstof en ijzerpoeder. Ontdek waar Metalot mee bezig is en krijg een kijkje achter de schermen in dit Fieldlab. 

Voor meer informatie, tijden en adresgegevens, klik op onderstaande button:

Klik hier voor meer informatie

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen