Submenu

Webinar Energietransitie

02-02-2024 30 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-02-2024 om 19:30

Einde

08-02-2024 om 20:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

In Provinciale Staten wordt er volop gedebatteerd over energievraagstukken: een overvol stroomnetwerk, nieuwe vormen van opwekking en de inpassing in het landschap. Alle ontwikkelingen op dit onderwerp nemen een vlucht.

Een paar jaar terug hebben alle Provinciale Staten Regionale Energie Strategieën (RES) vastgesteld en nu wordt volop gewerkt aan de uitvoering en in sommige provincies aan een nieuwe versie, de RES 2.0 Herijking.

Voor u als Statenlid is de RES een stukje van de grote energiepuzzel. Hoe ziet die totale puzzel eruit, wat is de samenhang met andere plannen en vooral: hoe kunt u als Statenlid grip houden op deze belangrijke ontwikkelingen? Volg het webinar van Statenlidnu in samenwerking met het Nationaal Programma RES en het IPO op 8 februari van 19.30-20.30uur!

Programma

We scheppen eerst samen met Peter Schmeitz (manager Energie en Leefomgeving bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en Marieke Hofstee (programmamanager klimaat en energie bij het IPO) orde in de “energiechaos”. Hoe hangen diverse onderwerpen en plannen met elkaar samen?

Vervolgens staan we stil bij het overvolle stroomnetwerk, netcongestie, met Eelco de Vink (gebiedsregisseur Energietransitie bij Stedin). Wat is netcongestie precies en wat kun je eraan doen? Hebben Staten een rol en welke is dat? We verkennen de mogelijkheden om invloed uit te oefenen.

Samenwerking staat centraal bij de energietransitie want Provinciale Staten besluiten er niet zelfstandig over. In de RES-regio’s werken provincies, gemeenten en waterschappen samen vanuit ieders rol en verantwoordelijkheid. Met Peter Kerris (Statenlid in Gelderland) gaan we in gesprek over dilemma’s bij deze samenwerking en hoe u als Statenlid in de soms weerbarstige praktijk een goede rol kan vervullen. 

Interesse?

Ben je geinteresserd geraakt en wil je graag meer informatie over de webinar? Klik dan nu op de onderstaande knop:

Meer informatie

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen