Submenu

DARE TO BE CIRCULAR

22-02-2024 32 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-02-2024 om 14:30

Einde

28-02-2024 om 18:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Gedurende vele jaren wordt door bedrijven in Brabant gewerkt aan diverse circulaire innovatieprojecten om slimmer en efficiënter om te gaan met grondstoffen en producten in hun ketens. Tijd om de balans op te maken en van elkaars ervaringen te leren.

Daarom organiseren Brabant Onderneemt Circulair en het Circular Value Center samen deze bijeenkomst. We zijn te gast bij HAVEP dat in april 2022 verhuisd is van een industrieel erfgoed locatie naar een uniek en toekomstbestendig gebouw. Naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects is hier het meest circulaire utiliteitsgebouw van de Benelux gerealiseerd.

Business kansen voor de maakindustrie

Dare to be circular staat in het teken van ondernemers die geïnteresseerd zijn in business mogelijkheden van circulair of graag hun ervaringen op het gebied van circulair ondernemen willen delen. De vraag hoe om te gaan met grondstoffen, materialen, onderdelen en producten wordt namelijk steeds belangrijker.

Strategische uitdagingen zijn daarbij: toegang houden tot grondstoffen, nieuwe verdienmodellen ontwikkelen en verduurzamen. De ervaring leert dat denken en werken in kringlopen, de circulaire economie, enorm kan helpen om dat te realiseren. Daarbij hebben bedrijven een aantal kansrijke routes waar 3 belangrijke knoppen waar ze aan kunnen draaien: productontwerp (‘’beginning of life’’), levensduurverlenging in combinatie met allerlei diensten (‘’middle of life’’) en hergebruik (‘’end of life’’).

PROGRAMMA

14:30 Ontvangst
14:50 Plenaire opening door Christian Lorist (VNO-NCW MIdden) en Jan Westra (BOM) samen met HAVEP
15:10 In gesprek met Joost Ploos van Amstel (Midpoint Brabant), Anke Meuffels (Metaal Unie) en Waldo Maaskant (Provincie Noord-Brabant) over ontwikkelingen in de maakindustrie
15:30 1e ronde met deelsessies
16:30 Refreshment
16:45 2e ronde met deelsessies
17:45 Borrel
18:30 Einde

 

DEELSESSIES

Deelsessie 1: Jan Westra (BOM) en Bart van Dartel (VanderLande) over strategische argumenten: ‘Waarom moet je nadenken over hoe je omgaat met grondstoffen?’

Deelsessie 2: Bram Gottgens (BlueEngineering) about ‘Sustainability & systems thinking: life cycle analysis as enabler for making your products and systems green’

Deelsessie 3: Arjan van den Oever (Gocirclewise) over ‘Verlengen van de levensduur en verdien eraan!’

Deelsessie 4: Niels van Olffen van (Maaklos) met Johan Barth van (ATD Machinery) over ‘Praktisch aan de slag met remanufacturing’

Deelsessie 5: Daniel Telgen about ‘AI powered robotization, the next step in digitzation’ 

Geïnteresseerd?

Ben je een ondernemer in de maakindustrie die zich wil oriënteren of actief is op het thema circulariteit en wil je graag leren van andere ondernemers?

Meld je dan hier aan!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen