Submenu

Webinar: vermogen delen met je buurman, oplossing voor netcongestie? - ElaadNL

22-03-2024 61 keer bekeken 0 reacties

Begin

04-04-2024 om 12:00

Einde

04-04-2024 om 12:45

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In tijden van congestie is het zoeken naar waar nog wel ruimte op het stroomnet zit. Kunnen elektrische bussen en trucks bijvoorbeeld geladen worden in de nacht op plekken waar ’s nachts nog ruimte op het net is? En hoe pak je dat aan?

Friso Schuring van Recoy (onderdeel van Heliox gespecialiseerd in Energy Management) deelt de ervaringen in de Tilburgse casus. Daar heeft BAT (Brabants Afval Team) vijf  elektrische vuilniswagens rondrijden. Maar gebruikt ’s nachts niet alle beschikbare stroomcapaciteit. Door die overcapaciteit in de nacht aan Arriva beschikbaar te stellen, kan deze haar elektrische bussen opladen.

Dynamische Load Management zorgt ervoor dat de bussen bij Arriva volautomatisch zo snel mogelijk worden opgeladen en elke beschikbare kiloWatt zo goed mogelijk wordt toegewezen naar laadpunten die bussen aan het opladen zijn. Dit extra vermogen is cruciaal om alle bussen van Arriva voldoende snel weer bij te kunnen laden. Daarbij staat een statische batterij voor het geval dat BAT tóch meer vermogen nodig heeft waardoor er geen extra vermogen voor Arriva meer beschikbaar is. Op dat moment kan de statische batterij ingezet worden om alsnog bussen voldoende snel bij te kunnen laden.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over de webinar? Klik dan hier!

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen