Submenu

Webinar: Verduurzaming VvE’s

06-05-2024 65 keer bekeken 0 reacties

Begin

14-05-2024 om 10:00

Einde

14-05-2024 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Gemeentelijke ambities liegen er niet om. Verduurzaming middels CO2-besparing is prioriteit. Wil je als gemeente je duurzaamheidsambities halen, dan moet o.a. het vastgoed verduurzaamd worden. Zo ook de VvE’s. Maar: wat is een passende gemeentebrede aanpak bij de verduurzaming van VvE’s?

Dat kan nog weleens een zoektocht zijn. Gelukkig hoef je deze zoektocht in tijden van capaciteitsschaarste niet zelf aan te gaan. Volg op 14 mei een instapklaar webinar voor alle Brabantse gemeenten die weten dat er voor hen een VvE-opgave ligt, en handelingsperspectief zoeken om ook daar hun ambities te vervullen.

Inhoud

Tijdens de webinar vertellen directeur Jan-Maarten Elias en adviseur Chris de Jong van Energy Bridge hoe zij VvE’s helpen om forse aardgasreductie te halen. Ze leggen uit hoe ze gemeentes ondersteunen bij het proces om VvE’s in beweging te krijgen.

Energy Bridge is expert op het gebied van het verduurzamen van bestaande appartementencomplexen en kantoren, met de focus op het vervangen van gasgestookte ketels door duurzame oplossingen. Dit doen zij zowel in de rol van onafhankelijk adviseur als van installateur. Inmiddels heeft Energy Bridge veel ervaring opgebouwd op het gebied van het geven van technisch advies voor wooncomplexen met collectieve installaties (blokverwarmingen) en met individuele CV-ketels. De kennis die hiermee ontwikkeld is, is vastgelegd in een expertsysteem waarmee VvE’s via een quickscan heel snel inzicht kunnen krijgen in de mogelijkheden.

Vervolgens neemt Kees van Oomen, mede-oprichter van VvE-transitiecentrum Brabant (VTCB) en Directeur Public Affairs bij VvE Belang, het stokje over. Kees deelt zijn succesvolle aanpak voor het verduurzamen van VvE-complexen, die hij samen met het VvE-transitiecentrum Brabant ontwikkelde. Het VTCB informeert en begeleidt VvE’s bij het traject richting een duurzame toekomst. Het VTCB ondersteunt de VvE’s onder andere door het organiseren van bijeenkomsten en cursussen, maar ook door middel van de VvE Campagnebox, de VvE-helpdesk, oriëntatiescans, een regisseur/adviseur, enzovoort.

Programma

10:00

Welkom en start van de webinar

10:10

Hoe EnergyBridge VvE's helpt om te verduurzamen, met Jan-Maarten Elias en Chris de Jong

10:35

Wat het VvE transitiecentrum Brabant voor jou kan betekenen, met Kees van Oomen

11:00

Vragen uit het publiek

11:35

Slot

Aanmelden

Wil je de webinar graag bijwonen? Dan kun je mailen naar nadine@squarewise.nl. Vervolgens ontvang je een officiële uitnodiging met de link naar de webinar. De webinar kun je na afloop terugkijken bij de Werkgroep SP3 Verduurzamen bestaand vastgoed op Energiewerkplaats Brabant.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen