Submenu

Download 6 praktijkvoorbeelden van circulair ondernemen: van reststroom naar meerwaarde

Stef Smeenk 14-12-2021 127 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de lancering van het boekje Symbiosis4Growth is beschikbaar. 6 praktijkvoorbeelden van geslaagde koppelingen tussen bedrijven. Verrassende combinaties en praktijkervaringen van bedrijven uit West- en Midden-Brabant en Zeeland.

Van afval tot grondstof

Hoe profiteer je van de reststromen van je buurbedrijf? En hoe kunnen je eigen reststromen als grondstof gebruikt worden? Wat ‘afval’ is voor één bedrijf, kan een grondstof zijn voor de ander. Circulair ondernemen kan leiden tot kostenbesparingen, levert een positieve bijdrage aan het milieu en  stimuleert innovatie. Hoe geeft je rest- en bijstromen een tweede leven? Bekijk 6 inspirerende praktijkvoorbeelden van bedrijven uit West- en Midden-Brabant en Zeeland. 

Symbiose versnellen én realiseren

Symbiosis4Growth is een samenwerkingsplatform dat industriële symbiose bij bedrijven in West en Midden-Brabant en Zeeland wil versnellen én realiseren. Tijdens werksessies koppelen zij bedrijven om rest- en bijstromen met elkaar uit te wisselen. Met een financiële bijdrage voor verder onderzoek en deskundige ondersteuning.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen