Submenu

Week van de Circulaire Economie

Dominique Proksch 31-01-2022 89 keer bekeken 0 reacties

De jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie gaat weer bijna van start. Van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari 2022 word je door ondernemers, onderwijs, overheden en allerlei organisaties meegenomen in de wereld van de circulaire economie.

Leer tijdens tal van interessante webinars en livestreams van succesverhalen en uitdagingen om ook zelf aan de slag te gaan met deze transitie.

Hieronder vind je een overzicht van interessante digitale events tijdens de Week van de Circulaire Economie:

 • 7 februari: Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022
  De Week van de Circulaire Economie wordt goed afgetrapt met de vierde editie van de nationale conferentie. Dit jaar staat ‘Allemaal circulair!’ centraal. Want een volledige circulaire economie vraagt om een systeemverandering. Na een gezamenlijke opening kun je uit een tal van interactieve deelsessies kiezen. In de middag sluit een plenair programma de conferentie af met de uitreiking van de Circular Awards 2022. Reserveer je plek.
 • 8 februari, 11.00 – 12.15 uur: Livestream Circulaire Industrietafel
  Tijdens een interactief en regionaal rondetafelgesprek delen de provincies Noord-Brabant en Zeeland hun best practices over hun transitie naar een circulaire economie. Meld je aan voor dit inspirerende en informatieve rondetafelgesprek.
 • 8 februari, vanaf 16.00 uur: Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 uitreiking
  Vanuit Strijp-S, The New Bock in Eindhoven zal de jury- en publieksprijs van de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 worden uitgereikt. De Top 5-genomineerden pitchen live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Ook kunnen kijkers stemmen voor de publieksprijs. Schrijf je in om live de uitzending te volgen.
 • 9 februari, 13.00 – 15.00 uur: Webinar Circulair denken en doen voor gemeentes
  Tijdens dit webinar vertellen verschillende sprekers over het nut en de noodzaak om te werken aan de circulaire economie binnen een gemeente. Praktische inzichten en tools worden gegeven om de eerste stappen te kunnen zetten in het circulair denken als ‘doen’. Reserveer je plek.
 • 11 februari, 10.00 – 12.00 uur: Webinar Bouwen met de natuur
  ‘Een gezond gebouw is altijd een duurzaam gebouw, een duurzaam gebouw is niet altijd een gezond gebouw’. Specialist Circulair Bouwen & Bouwbioloog Max Drath neemt projectontwikkelaars, aannemers en gemeenten mee in hoe je principes van moeder natuur praktisch kunt gebruiken in de bouw. Meld je aan.
 • 11 februari, 14.30 – 15.15 uur: College ‘Circulair bedrijventerrein’
  Hoewel de circulaire potentie van bedrijventerreinen groot is, lijken deze gebieden in de praktijk vaak een vergeten topic. Lector 'De Ondernemende Regio' Cees-Jan Pen vertelt je in dit college zijn kijk op bedrijventerreinen. Reserveer je plek.

Benieuwd naar het volledige programma tijdens de Week van de Circulaire Economie? Bekijk het hier en schrijf je in.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen