Submenu

Energietransitie kan alleen slagen met opslag

Remy van Beek 31-05-2022 138 keer bekeken 0 reacties

Documentaire van Business Channel One: Duurzaam opgewekte energie kan niet altijd op het traditionele energienet, daarom moeten we die energie opslaan. Deze verloren energie zouden we later juist heel goed kunnen gebruiken.

Bijvoorbeeld in de wintermaanden als er tekorten zijn aan groene energie. Bijkomend voordeel is dat dit het oude vertrouwde netwerk kan ontlasten en stabiliseren. Maar hoe sla je die energie lang genoeg op? Inovatieve ondernemers zien nieuwe mogelijkheden.

In deze documentaire laten we zien waar we staan op het gebied van energie opslag. We hebben een visueel overzicht gemaakt van diverse reeds mogelijke methodes. En gaan in gesprek met bedrijven die nieuwe opslag systemen ontwikkelen.

Deze documentaire geeft een objectief beeld met vooral inhoudelijke antwoorden op vragen die tijdens het kijken ontstaan. Hierdoor ontstaat een goed beeld over de verschillende mogelijkheden die energie opslag op dit moment biedt.

Bekijk de documentaire op Business Channel One

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen