Submenu

De circulaire markt toont de veelzijdigheid van duurzaamheid

Stef Smeenk 10-02-2023 150 keer bekeken 0 reacties

De hal van het provinciehuis. Op een normale maandag? Kalm, statig en dringen mensen zich met rug- en actetassen voor de koffiebar. In de Week van de Circulaire Economie? Druk, bewegelijk en verzamelen mensen met vuilniszakken rondom de standjes van de circulaire markt. Het gewenste effect.

Spullen inzamelen voor een tweede leven

Aan de oproep om een grote winterschoonmaak te houden, werd gehoor gegeven. Op de markt kon met kleren, speelgoed en IT- en telecomapparatuur inleveren. Alles kreeg een volgend bestaan bij nieuwe gebruikers. Macklemore & Ryan Lewis zingen in het nummer Thrift Shop niet voor niets: ‘One man’s trash, that’s another man’s treasure.
 

Wat was er allemaal te doen op de circulaire markt?

  • 2 klimaatpsychologen van Groen Gedrag gingen het het gesprek aan hoe je klimaatgesprekken met je kinderen voert. Zij reageren: ‘Goede gesprekken gevoerd, over grote onderwerpen met de kleintjes. Er komt nogal wat op ons af deze tijd. Dan is communicatie juist zo belangrijk.’
  • Water & Bodem organiseert een mini-quiz 'Onze bijzondere band met water en land'. Er waren prachtige prijzen in de wacht te slepen
  • De catering van het provinciehuis verzamelde een week lang koffiedrab waarmee twee schoonheidsspecialisten handmassages uitvoerden. Een korte reactie van de deelnemer? ‘Héérlijk, waarom gun ik mij dit niet vaker?’
  • Het programma duurzaamheid ging rond met de vishengel en liet bezoekers hengelen naar vragen die het gespreksonderwerp werd. Een stukje educatie als vangst.
  • SNEW verzamelde telecom & It-apparatuur met groot succes. Zij keerden huiswaarts met een klikobak aan laptops, Ipads, telefoon en zelfs een printer.
  • Circulair ontwerper Joris Petterson liet zien hoe je van meerdere materialen awards maakt en hoe van de vele plastic (wegwerp)bidons spatborden maakt voor fietsen
  • Als klap op de vuurpijl: bij de intree van het provinciehuis stond de frietwagen van Pietje Precies. Zij bakten van aardappelen, pastinaak een overheerlijke frietje dat met circulaire precisielandbouw en drones is verbouwd. De eerste 100 frietjes waren gratis, dus je begrijpt dat het dringen was.

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen