Submenu

Warmtedialogen bestuurlijk afgetrapt

Heleen Ferdinandusse 04-03-2024 196 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 19 februari kwamen 55 Brabantse bestuurders in het provinciehuis bij elkaar voor de bestuurlijke kick-off warmtedialogen.

Wet collectieve warmte

Per 1 januari 2025 treedt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Wet collectieve warmte (Wcw) in werking. De komende tijd voert de provincie in het kader van die wet een verkenning uit naar een publiek warmtebedrijf. Hiervoor voert zij met alle Brabantse gemeenten en andere stakeholders gesprekken: de warmtedialogen.

Bestuurlijke kick-off

Op ambtelijk niveau zijn deze gesprekken al gestart, en 19 februari was er dan de aftrap van de bestuurlijke gesprekken. Tijdens de kick-off bleek dat het onderwerp zeker leeft bij de gemeenten, en dat veel van hen er liefst zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. De bestuurlijke en ambtelijke dialogen worden voor de zomer van 2024 afgerond, waarna er een voortgangsnotitie naar Provinciale Staten gaat.

 

 

 

 

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen