Submenu

Gemeente Breda in 2044 CO2 neutraal

Peter Jeucken 31-03-2021
85 keer bekeken 0 reacties

Als het gaat om duurzaamheid heeft de gemeente Breda Breda twee belangrijke ambities: we willen dat Breda in 2030 de eerste Europese stad in een groen park is èn we willen dat Breda in 2044 CO2-neutraal is.

We zien dat er een belangrijke transitie aan zit te komen. Het Rijk heeft met haar duurzaamheidsbeleid en haar besluit rondom het aardgas in Groningen een duidelijk signaal afgegeven. We volgen deze ontwikkelingen vanuit het Rijk op de voet en gaan hierin een duidelijke stap naar voren zetten. Energietransitie heeft – gezien het aardgas - een sterke koppeling met woonlasten. We willen woningcorporaties, huurders en eigenaren van koopwoningen uitnodigen tot duurzame keuzes. Zo willen we bij nieuwbouw bij voorkeur geen gas en zien we graag meer zonnepanelen op daken van bedrijfspanden en woningen. Iedere wijk heeft zijn eigen kansen en uitdagingen voor wat betreft de mogelijkheden voor de energietransitie. Per wijk stellen we als onderdeel van de wijkplannen ook een wijkenergieplan vast. Op basis daarvan werken we gezamenlijk aan de uitvoering ervan. Daarnaast zetten we in op het binnenhalen van cofinanciering om duurzaamheidsopgaven te kunnen realiseren, zoals het aardgasloos maken van woningen en wijken.

Afbeeldingen

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen