Submenu

Buurkracht

02-04-2021
285 keer bekeken 0 reacties

Buurkracht is een stichting die buren vindt, verbindt en activeert om samen aan de slag te gaan om buurten mooier, beter, gezelliger, groener of duurzamer te maken. We begeleiden participatieprocessen in buurten en creëren daarmee draagvlak in de buurt.

Buurkracht werkt op drie niveaus: straat, buurt en wijk. Voor alle drie de niveaus hebben we een participatieaanpak ontwikkeld die ons richting geeft. Daarvoor hebben we enthousiaste buurtbegeleiders opgeleid. In aanvulling hierop is het van groot belang dat buurtbewoners technisch inhoudelijk van informatie worden voorzien. Deze informatie zoeken we altijd extern. We proberen dan ook zo veel mogelijk verschillende initiatieven aan elkaar te knopen, zodat we niet allemaal het wiel opnieuw gaan uitvinden.

Buurkracht kan andere organisaties helpen met het vinden, verbinden en activeren van buurtbewoners, zodat we een gezamenlijk proces kunnen doorlopen dat draagvlak in de buurt creëert. We hebben in de afgelopen 7 jaar veel kennis opgedaan over hoe we buurtbewoners bij het onderwerp energiebesparing/aardgasvrij kunnen betrekken. En niet onbelangrijk, hoe we die buurtbewoners in de actiestand kunnen zetten. De buurkracht-app speelt hierin een belangrijke rol. Deze is vrij toegankelijk voor iedere buurtbewoner in Nederland (ook zonder buurtbegeleider).

Afbeeldingen

Buurkracht is...

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen