Submenu

Squarewise

02-04-2021
250 keer bekeken 0 reacties

Squarewise is een transitiebureau dat uiteenlopende organisaties helpt bij het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken rondom verduurzaming in de gebouwde omgeving. Squarewise verbindt de juiste partijen en voorziet hen van kennis, voorbeelden uit de praktijk en veelbelovende innovaties.

Onze missie

Squarewise heeft als missie het creëren van een inclusieve & duurzame leefwereld waar iedereen van opbloeit. Niet enkel voor de mens, maar ook voor de leefomgeving zelf zoals de bodem, planten en dieren. Zo bouwen we graag samen met onze klanten aan een liefdevolle, gezonde en biodiverse wereld voor de lange termijn. Hierbij werken wij vanuit intrinsieke motivatie en op basis van verbinding en vertrouwen.

Bekijk hier ons Theory Of Change model, hierin staat wat wij als organisatie nastreven en hoe wij deze verandering realiseren.

Onze expertise

De transitiemakers bij Squarewise ondersteunen organisaties bij vraagstukken over: warmtetransitie in de gebouwde omgeving, integrale wijkaanpakken, participatievraagstukken in de energietransitie, smart cities, circulaire ketenprojecten in de bouw, regeneratief bouwen en landbouwtransities.

Elke transitiemaker heeft zo haar of zijn eigen thema waar hij of zij gespecialiseerd in is, iedereen heeft een brede interesse in duurzaamheid. Hierdoor worden vraagstukken holistisch benaderd en inhoudelijk beantwoord, wat uiteindelijk voor het beste resultaat zorgt voor de gehele leefomgeving.  Elke gemaakte keuze binnen één vakgebied (zoals warmtetransitie) kan namelijk effect hebben op een ander vakgebied (zoals regeneratief bouwen).

Bekijk hier onze projecten.

Onze rol bij Energie Werkplaats Brabant

Squarewise ondersteunt Energie Werkplaats Brabant met:

  • Als adviseur warmte in de provincie ondersteunt Squarewise gemeenten bij de warmtetransitie, door hen van kennis te voorzien die nodig is om van visie tot beleid tot uitvoering te komen. Dit doen we specifiek voor de gemeenten in de regio Hart van Brabant.
  • Als coördinator van het Expertiseteam Warmte werken we aan de versnelling van de warmtetransitie. Door kennis te delen over succesvolle projecten, kennis in te brengen waar nodig en kennis te ontwikkelen voor vragen van morgen. Dit doen we in een steeds breder netwerk van actieve experts in de Brabantse warmtetransitie.  

Afbeeldingen

0  reacties

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen