Submenu

De WarmteTransitieMakers

10-08-2021
1006 keer bekeken 0 reacties

Wij zijn koploper in de warmtetransitie. Samen met overheden, woningcorporaties en bewoners ontwikkelen we aardgasvrije wijken in Nederland.

Over ons

De WamteTransitieMakers is in 2018 ontstaan uit een groep professionals uit relevante sectoren voor de warmtetransitie, waaronder de publieke, energie-/warmte-, volkshuisvesting en bouwsector. Met dit multidisciplinaire team zijn we vastbesloten om de warmtetransitie te versnellen.

Dat doen we door samen met gemeenten, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, buurtinitiatieven en andere lokale partijen te werken we aan aardgasvrije buurten en gebouwen. Dat doen we actiegericht: geen rapport op de stapel, maar met belanghebbenden werken aan uitvoerbare plannen. Zo maken we duurzame warmte beschikbaar voor iedereen.

Onze rol 

De WarmteTransitieMakers ondersteunt Energiewerkplaats Brabant met:

  • Als adviseur warmte in de provincie ondersteunen we gemeenten bij de warmtetransitie, door hen van kennis te voorzien die nodig is om van visie tot beleid tot uitvoering te komen. Dit doen we voor de gemeenten in de regio's West-Brabant, Noordoost Brabant en de Metropoolregio Eindhoven.
  • Als coördinator van het Expertiseteam Warmte werken we aan de versnelling van de warmtetransitie. Door kennis te delen over succesvolle projecten, kennis in te brengen waar nodig en kennis te ontwikkelen voor vragen van morgen. Dit doen we in een steeds breder netwerk van actieve experts in de Brabantse warmtetransitie.

Daarnaast zijn we direct betrokken bij het technisch onderzoek en het opstellen van de Transitievisie Warmte in elf Brabantse gemeenten. Ook stelden we de Regionale Structuur Warmte (als onderdeel van de Regionale Energiestrategie) op voor de energieregio’s Metropoolregio Eindhoven en Noordoost Brabant. 

Meer weten?

Zelf aan de slag met een Transitievisie Warmte, wijkuitvoeringsplan of een concreet warmteproject? Ga vrijblijvend het gesprek aan met Simon Schoonen.

Afbeeldingen

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen